screenshoot

‘MUŠKI KOLAČ’: Brzinski kolač bez pečenja! Mislit će da ste ga radili satima!

Autor: Dnevno

Dolaze vam gosti, ponedjeljak je, vrućina, ne peče vam se ništa, a vi želite brzinski nešto slatko ili pripremate večeru u dvoje, a ponestaje vam vremena i niste baš ‘naj’ u kuhinji – brzinski bounty kolač ono je što vam treba!

Jednostavni i uobičajeni sastojci daju savšenu kombinaciju, zbog čega je ovaj desert toliko zahvalan – teško da ćete pogriješiti, jer većina voli upravo ovu kombinaciju!

Desert ne nosi naziv ‘muški kolač’, ali mu dajemo taj nadimak, jer za njega uistinu nije potrebno nikakvo kulinarsko umijeće, izrazito je jednostavan za napraviti, nema pečenja kora, nema bezbroj slojeva, hrpe prljavih zdjela i brige hoće li vam kolač uspjeti! Potrebno vam je svega 10-ak minuta, a rezultat je vrhunski! Idealan je desert za goste koji su se kasno najavili ili impresivnu večeru u dvoje usprkos tome što jedva znate čemu služi kuhača – uz ovaj recept to će i dalje ostati vaša mala tajna!

SASTOJCI:

Podloga:

150 gr mljevenog keksa
100 ml mlijeka
100 gr omekšalog margarina ili maslaca
80 gr šećera
100 gr otopljene čokolade za kuhanje

Krema:




700 ml mlijeka
120 gr griza
80 gr šećera
180 gr kokosa

GANACHE:

150 gr čokolade za kuhanje
150 ml vrhnja za šlag




PODLOGA ZA BOUNTY KOLAČ

1. U posudu dodajte mljeveni keks, mlijeko, omekšali margarin ili maslac, šećer i otopljenu čokoladu za kuhanje, sve sjedinite.

2. Smjesu rasporedite na tacni sa obručem promjera 22×27 cm. Možete smjesu rasporediti i u tepsiji ukoliko nemate obruč.

3. Podlogu stavite u frižider dok pripremate kremu.

KREMA ZA BOUNTY KOLAČ

1. Mlijeko ulijte u lonac zajedno sa šećerom i stavite kuhati.

2. Nakon što uzavre sklonite sa strane i umiješajte griz.

3. Lonac vratite nazad i griz skuhajte do kraja uz miješanje.

4. Sklonite sa strane, te dodajte kokos, sve sjedinite.

5. Kremu rasporedite preko podloge.

6. Ostavite da se hladi dok pripremate ganache.

ČOKOLADNI GANACHE

1. Vrhnje za šlag stavite na srednju temperaturu da se kuha do vrenja.

2 . Zatim sklonite i odmah prelijte preko iskidane i još bolje nasjeckane čokolade.

3. Miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi.

4. Ganache prelijte po kolaču.

5. Stavite kolač u frižider da se stegne.

I TO POSTOJI! Super ukusni dijetalni uštipci koji ne upijaju ulje

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.