Foto: Neja Markicevic / CROPIX

DEVET GODINA BEZ ŠARMANTNE GLUMICE! Svojim iznenadnim odlaskom šokirala je Hrvatsku: Na današnji dan posljednji put smo se oprostili od Maje Petrin

Autor: Dnevno.hr/K. V.

Prošlo je devet godina otkako je Hrvatsku šokirala vijest o smrti simpatične, mnogima omiljene glumice. U dobi od samo 42 godine, Maja Petrin iznenada je preminula od posljedica srčanog udara. Pet godina prije tog tužnog 4. ožujka 2014., Maja je također doživjela teški srčani, o čemu je govorila za Gloriju.

“Negdje oko tri sata ujutro iz sna me trgnula strahovita bol u prsima i leđima. Nikada tako nešto nisam osjetila. Dobar dio noći provela sam na toaletu, nekako se vratila u krevet i uspjela zaspati. Kako mi cijeli dan nije bilo bolje, mama je na kraju pozvala svoju prijateljicu, doktoricu Lidiju Car, da me dođe pregledati. Ona je donijela i priručni EKG, a kad me pregledala, otišla je s mamom u susjednu sobu, potom su se obje vratile, rekle mi da se odmah odjenem i pozvale Hitnu pomoć”, ispričala je 2009. godine.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Maja, koja je svima u sjećanju ostala kao šarmantna i otvorena žena, iza sebe je ostavila kćerku Petru, koju je dobila s bivšim suprugom, glumcem Alenom Šalinovićem. Petra je tada učenica 3. razreda gimnazije, a kako je tada glumica Matija Prskalo otkrila, jako ju je zanimala psihologija te se pripremala na upis tog studija.

Odigrala je cijeli niz uloga u Centru za kulturu “Histrionski doma” i bila je članica Zagrebačkog kazališta lutaka, no najviše je se ipak sjećamo po ulogama u mnogobrojnim TV serijama kao što su “Obiteljska stvar”, “Naša kućica, naša slobodica”, “Villa Maria”, “Zabranjena ljubav”, “Ponos Ratkajevih”, “Zakon ljubavi”, “Hitna 94”, “Pod sretnom zvijezdom”, “Stipe u gostima” i dr.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Nakon bolesti priznala je da je počela živjeti “umirovljenički”, a liječnički nalazi bili su sve bolji, što joj je davalo razloga za optimizam. Jednom je prilikom rekla da je pitala svog liječnika može li ići plesati, a on joj je uzvratio “Ni slučajno!”.

Nažalost, zdrav način života nije pomogao te se njezin život naglo ugasio. Od Maje Petrin na današnji dan na zagrebački Mirogoj došlo se oprostiti gotovo cijelo hrvatsko glumište, a uz njezin odar stajala je neutješna kćer Petra, mama, brat i bivši suprug Alen Šalinović.




“Ovo je trenutak bez riječi. Ti si nam ih uzela, Majo i učinila pogled staklenim. Svi smo još u šoku”, kazao je tada Boris Svrtan, koji se u ime kolega oprostio od glumice.

 




Autor:Dnevno.hr/K. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.