Foto: Facebook/The Family

Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’

Autor: Dnevno.hr

Najuspješniji hrvatski nogometni izbornik, Zlatko Dalić ove se godine odlučio okušati i u ugostiteljskim vodama. U Varaždinu je prije tri mjeseca otvorio restoran “The Family”, nazvan prema sloganu hrvatske nogometne reprezentacije. Kroz njega su prodefilirala i brojna poznata imena, od nogometaša, preko Gibonnija, pa do premijera Andreja Plenkovića.

Dojam o restoranu i jelima koja se nude, za one koji nisu bili dao je poznati gastro portal Kult plave kamenice. Njih se ovaj poduhvat našeg izbornika u najmanju ruku nije dojmio. Kako bi i sam Dalić u jednoj reklami rekao: “Dobro nije uvijek dobro”.

“U petak oko 11:30 zvali smo valjda desetak puta. Nitko se nije javio na službeni telefon restorana, iako restoran uredno radi skoro cijeli dan. Zatim smo pokušali rezervirati stol online putem njihove web stranice. Opcija je bila zatvorena. Nakon više pokušaja kroz razne kanale, u 12:30 napokon se netko javio na telefon kako bi nam rekao da je u restoranu ogromna gužva i da je bukiran sve do ponedjeljka”, prva je zamjerka recenzenata iz Kulta plave kamenice.

Prijetili komentatoru nakon Dinamove dramatične pobjede: ‘Blažičko junioru, samo dođi u Split’

Tri loša ručka

Rezervacija im je ipak bila potvrđena, ali osoblje ih je smjestilo za stol koji je bio rezerviran tri sata kasnije, što je restoranu priskrbilo i minus u menadžmentu. Ipak, jelovnik je bio raznovrsan. Kako pišu, pola jelovnika je bilo “primjereno i čak zanimljivo, drugu polovicu čine neambiciozne i krivo protumačene verzije hrvatske nacionalne kuhinje”. Ipak, pohvalu su dobili za sireve i meso crne svinje koji su u ponudi. No, ono što s time rade kuhari nije ih se dojmilo.

Naručili su carbonaru od crne svinje koja im je za stol došla – hladna. Uz suho odležana pačja prsa dobili su “umak za kakav bi učenici u ugostiteljskim školama trebali ići na popravni”. Nije im se svidjela ni košarica od krumpira i sira, koja je stigla kao prilog tom jelu. Uz konfitirani pačji batak sa zabatkom stigao je “isti grozni umak, ovoga puta preliven po podjednako lošem pireu od celera”.




Hrvatska tiktokerica posjetila Dalićev restoran, komentirala cijene i dodala: ‘Moraju se još uhodati’

Na izbornikovoj slavi

“Da je naša godišnja lista najlošijih jela izišla par dana kasnije, gotovo smo sigurni da bi se ovaj užasni umak našao na njoj”, tvrde u Kultu plave kamenice.




Ipak, priznaju da je Dalićev “The Family” iznimno popularan. Svjedoče kako je restoran od 150 mjesta bio gotovo pun. Sve to pripisuju slavi Zlatka Dalića, ali i podcrtavaju da “gastronomski gledajući, ovaj Dalićev pothvat nije nimalo uspješan”. Na kraju su za hranu, vino, servis i ambijent podijelili dvojke i trojke te napomenuli kako su loš ručak platili 69,20 eura.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.