Foto: Guliver Image (AP Photo/Matt Rourke)

Član kraljevske obitelji otkrio mračne detalje: ‘Bila je majstorica manipulacije’

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Biti dijelom kraljevske obitelji mnogima zasigurno zvuči poželjno. Ugled i poštovanje koji s time dolaze lako zalude ljude, a ako je suditi prema raznim serijama na dvoru nikad ne manjka ni intriga. I dok se svijetu većinom predstavlja strogo poslovna strana, čini se kako oni manje poznati članovi kriju dosta pikanterija.

Upravo takav slučaj je i sa Charlesom Spencerom, bratom legendarne Lady Di, odnosno pokojne princeze Diane od Walesa. Tamošnji mediji nedavno su se raspisali o ovom slabo eksponiranom članu kraljevske linije, i to zbog zaista zanimljivog razloga. U svojim memoarima Charles je, naime, iznio sasvim nepoznate detalje života.

Posebno se prisjetio jednog obiteljskog putovanja kada je imao 12 godina. Tada je u Italiji ugledao prostitutku u kratkoj suknji kako stoji na ulici, te je iskoristio svoj džeparac od 15 funti kako joj platio za intimni odnos. U memoarima je opisao kako se zbog toga osjeća ‘šuplje i hladno’, te da druge odnose nije imao sve do 17. godine.

Foto: Guliver Image (AP Photo/Frank Augstein)

“Imala je kontrolu nad opčinjenim dječacima”

Ovaj 59-godišnjak u memoarima naslovljenima ‘A Very Private School’ opisao je i zlostavljanje koje je pretrpio od strane asistentice u školi.  Kaže kako je bila majstorica manipulacije, te da je u njemu pobudila želje “kojima nema mjesta u tako mladoj osobi”. “Imala je totalnu kontrolu nad opčinjenim dječacima”, nadodao je.

“Bili smo gladni ženske topline i očajni njene naklonosti”, istaknuo je. Navodno su i drugi dječaci bili žrtve zlostavljanja, koje je uključivalo poljupce i dodirivanje. Svoje vrijeme u školi Dianin brat opisao je kao period ‘ležerne okrutnosti, seksualnih napada i drugih perverzija’, o čemu će britanska javnost uskoro moći više pročitati u knjizi.

Charles je 2016. godine posjetio Hrvatsku: U Zagrebu mu se posebno svidjela jedna stvar




Odrastanje nije bilo lako ni za njegovu slavnu sestru, princezu Dianu. Prema riječima ovog devetog grofa Spencera, njihova dadilja bi udarala njihovim glavama jednom o drugu ako su bili zločesti. “Mislila je da će to unijeti strah i bol u naše razmažene živote”, otkrio je. Charles je inače Dianin mlađi brat, što ga čini ujakom prinčevima Harryju i Williamu.

Prošlo je dugih 27 godina od smrti njegove sestre koja je potresla naciju. Tada 36-godišnja princeza tog kobnog 31. kolovoza 1997. godine izgubila je život u prometnoj nesreći. Odrastajući na obiteljskom imanju Althorp, Diana je tamo često viđala svoju majku u suzama, dok je Charles pak to mjesto opisao kao iz noćne more.




Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.