Foto: Profimedia / ilustracija

VELIK SKOK NOVOZARAŽENIH U SUSJEDSTVU: Stožer zahtjeva hitno pooštravanje mjera

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Srbija danas, već drugi dan zaredom, bilježi više od 3000 novozaraženih koronavirusom te je Krizni stožer nagovijestio je mogućnost da se postrože mjere.

Krizni stožer drži da bi trebalo na pet dana zatvoriti sve ugostiteljske lokale, dok gradske vlasti u Beogradu, koji je i dalje središte zaraze s više od 1.000 slučajeva dnevno, inzistiraju da bi to potaknulo ekonomske, pa i socijalne, probleme.

Nagli skok boja zaraženih posljednjih dana dovodi se u vezu s povratkom tisuća ljudi sa skijanja iz zimskih centara na Kopaoniku i Zlatiboru, gdje su kafići i restorani mimo kontrole radili do kasno u noć.

Prema podacima u četvrtak, u posljednja 24 sata koronavirus je u Srbiji odnio još 15 žrtava, a među 15.074 testirana uzorka potvrđeno je 3.588 novih zaraza, objavilo je Ministarstvo zdravlja. U Srbiji je od početak pandemije registriran 449.901 slučaj zaraze, dok je umrlo ukupno 4.398 oboljelih.

Treba napomenuti i kako je Srbija dosad cijepila više od 1,2 milijuna ljudi, od toga je oko 400.000 dobilo i drugu dozu cjepiva.

Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.