Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je koronavirusom zaraženo 95 osoba!

Autor: Daniela Delale

Trenutno su potvrđene ukupno 2.483 osobe zaražene koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva.

Jedna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Šibensko-kninske, jedna iz Virovitičko-podravske županije, jedna iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Varaždinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, dvije iz Sisačko-moslavačke županije, pet novooboljelih osoba je iz Zadarske županije, sedam iz Zagrebačke županije, devet iz Primorsko-goranske županije, 25 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, a 40 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.

Oporavilo se 2.149 osoba. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječe 42 osobe. Preminulo je stotinu i sedam osoba.

Do sada je testirano 74.657osoba, od toga 919 u posljednja 24 sata.

Broj oboljelih po županijama

U protekla 24 sata u Zagrebačkoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestila je Županija u četvrtak.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 25. lipnja do 11 sati evidentirane su 142 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom.




U odnosu na podatke od jučer, radi se o tri osobe više. Jedan novi slučaj je u ispostavi Zavoda za javno zdravstvo Dugo Selo, a dva u ispostavi Samobor, stoji u priopćenju.

Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 40 je novoboljelih osoba od koronavirusa, od toga 38 u Đakovu i dvije u Osijeku, a u osječkom KBC-u hospitalizirano je 14 pacijenata, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.




Među novoboljelima je đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, koji je hospitaliziran u osječkom KBC-u, a u samoizolaciji su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i pomoćni biskup Ivan Ćurić, kazao je na konferenciji za novinare načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović.

Dodao je kako je koronavirusom u ovoj županiji trenutno zaraženo 67 osoba, a u samoizolaciji su 453 osobe, od jučer 197 novih.

U Virovitičko-podravskoj županiji zabilježena je jedna pozitivna osoba. Više pročitajte ovdje.

Na zadarskom području četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o tri strana državljana i jednoj osobi iz Zadarske županije, priopćio je u četvrtak Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Više pročitajte ovdje.

U Primorsko-goranskoj županiji je deset novozaraženih, među njima je i pet pomoraca. Više pročitajte ovdje.

U Brodsko-posavskoj županiji je jedan slučaj.

U Zagrebu je 28 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je u četvrtak Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Najavio je i nove mjere u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa.

“Neće biti zatvaranja, ali ćemo morati posegnuti i za dodatnim mjerama zaštite jer broj slučajeva jako raste”, rekao je Šostar.

“Tražit ćemo da se maske uvedu kao obavezne na sve zatvorene objekte, poglavito na ugostiteljske objekte”, poručio je. Više pročitajte ovdje.

Analizom uzoraka briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije u srijedu navečer potvrđen je jedan pozitivan na koronavirus, a riječ je o uvezenom slučaju odnosno osobi iz Švedske, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. Više pročitajte ovdje.

Ako Đoković bude pozitivan, mora li Plenković u samoizolaciju? Capak odgovorio na to pitanje!

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.