Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Pula: Potvrđena zaraza kod osobe koja je doputovala iz Švedske

Autor: Daniela Delale

Analizom uzoraka briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije u srijedu navečer potvrđen je jedan pozitivan na koronavirus, a riječ je o uvezenom slučaju odnosno osobi iz Švedske, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

“Epidemiološka obrada ja obavljena, kontakti su stavljeni u mjeru samoizolacije. Osoba se nalazi u privatnom smještaju, a trenutno, sukladno protokolu, posredstvom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dogovara se povratak u matičnu zemlju”, navodi županijski Stožer civilne zaštite.

Kako se doznaje, riječ je o ženi koja ima dvojno hrvatsko-švedsko državljanstvo.

Po riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandra Stojanovića u vezi s ovim slučajem osam je osoba u samoizolaciji.

“Trenutno su u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirane četiri osobe zaražene koronavirusom koje su se zarazile tijekom boravka u BiH, dvije na području Živinica te dvije koje su se zarazile tijekom boravka na području Sanskog mosta”, istaknuo je Stojanović.

Dodao je da je trenutačno u Istri 25 osoba u samoizolaciji.

Još jednom je apelirao na građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom te da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali zdravlje i prilikom povratka ne bi bili mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada.




“Molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri”, poručio je Stojanović.

U Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno 40 novooboljelih, u Primorsko-goranskoj 10… Brojke su sve veće!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.