Možda je Veliki prasak bio teroristički čin boga Tame?

Autor: Tvrtko Dolić

Neki je dan CERN objavio eksperimentalnu potvrdu da takozvani Higgsov bozon postoji, koja se više oslanja na gomilu upitnih pretpostavki i teoriju vjerojatnosti nego na prave eksperimentalne podatke...

Evo je nedjelja i treći dan, a Božja čestica nije uskrsnula! Možemo zaključiti da je institut CERN zapravo dio znanstvenog, institucionalnog i predstavničkog turizma. Povlaštene nacije domaćini su određenim međunarodnim institucijama i tako ostvaruju pristojnu dobit. CERN guta novce i talente, a znanstveni Spasitelj ne dolazi. Niti među znanstvenike!

Sumnjivo znanstveno svećenstvo

Kuda sa svim tim odlikašima, kojima su roditelji navukli petice? Uglavnom bježe od pravog života, pa su za njih Bogom dane institucije poput CERN-a. Iako je empirijsko iskustvo većine znanstvenika prilično manjkavo, slove kao promotori konkretnih pojava, onih koje se mogu potvrditi pokusima. Odlikaši to nadoknađuju znanstvenim sujevjerjem, koje je nadomjestak bilo za pravo znanje, bilo za pravu vjeru. Naravno da su protoni, neutroni i fotoni Božje čestice, ali u pozitivističkom svijetu jednog znanstvenog istraživačkog centra to ne znači da Bog zaista postoji. Sve je to pomalo šašavo, jer polovica ateista i agnostika u CERN-u vjeruje da su NLO realnost i da su čovjeka kreirala neka viša i inteligentnija kozmička bića koja zapravo nisu Božje prirode. Takva su prikazana u najnovijem filmu “Prometej” famoznog Ridleya Scota, koji je prezentirao “Kraljevstvo nebesko” kao zaseban kozmos djelotvorne čovječnosti. Kršćanski vjernik Davor Pavuna tu zastaje i zaključuje da je već takav svijet inteligentniji od nas i pita nas jesmo li svjesni da to znači veliku vjerojatnost da Apsolut zaista postoji? Pavuna je još davnih osamdesetih godina prošlog stoljeća u švicarskom Lausanneu predavao fiziku, kemiju kondenzirane materije, i mikro i opto elektroniku. Pavuna nije odlikaš, nego pravi znanstvenik, kakvih je malo i u CERN-u.

Rasipanje talenata

UN je doma u bivšoj nizozemskoj koloniji, glavne institucije EU korumpiraju se u bivšem kolonijalnom središtu, Tribunal za ratne zločine udomio se kod onih koji su zločince štitili, ateistički CERN smjestio se nedaleko Geneve, gdje protestanti govore francuski, i tako redom, i tome slično. SAD u dobroj mjeri financiraju UN jer imaju velike prihode od delegacija pojedinih zemalja i različitih komisija, a same misije UN u svijetu najčešće promiču američke interese. “Sudski procesi” u Haagu postali su maratonski jer donose veliku korist Nizozemskoj, pa i zemljama koje daju suce, stručno osoblje, sudsku, policijsku i drugu logistiku. Tribunal je formiran zbog ratnog zločina, a neki su ratni zločini generirani da bi se u Haagu formiralo sudište za takve zločine. Jedan od razloga formiranja CERN-a je pokušaj Europe da zaustavi odliv talentiranih znanstvenika u SAD. Tako se dogodilo da europski odlikaši skrenu mimo života i realnog sektora u područje špekulacija koje su često ispod odbačenih kršćanskih kozmogonija. Kada sve zbrojimo, bilo je bolje da se talenti razviju u SAD u punokrvne znanstvenike, nego da vegetiraju u Švicarskoj.

Basilides je rekao više

Prisjetimo se, primjerice, velikog crkvenog oca Basilidesa, kojega je osobno evangelista Matej uveo u tajni Isusov nauk. Da vas podsjetim, Karl Jung potpisao je sa “Basilides” svoje zagonetno djelo “Sedam propovijedi mrtvima”, koje je napisao nakon trodnevnog stanja hipnotičke ekstaze. Basilides je tvrdio da sve dolazi od nepostojećeg Boga, Boga koji je ne-biće. Možemo reći da je Basilides praotac današnje Teorije praska o podrijetlu kozmosa, kojoj je CERN centralno svetište. Početak je ništa. Beskonačna praznina koja je sve, punina. Pleroma koju je nemoguće pojmiti razumom (koja je stanje prije pojave fotona i ostalih čestica koje proučavaju u CERN-u). Paraklit Basilides bio je duboko uvjeren da Boga možemo opisati samo kroz negaciju. Znanstvenike CERN-a trebala bi brinuti Basilidesova tvrdnja da je Apsolut djelotvornost nasuprot nedjelovanju. Posljedično je nedjelotvornost suprotnog djelotvornog mehanizma koji je ništa. Pleroma je osobitost i neosobitost. Život je prelazak iz individualnosti u puninu. Neki se zovu ljudima, a nemaju nikakvu transcedentalnu čežnju, koju nekim znanstvenicima u CERN-u možemo priznati. Basilides proriče vrijeme kada neće biti duhovnih ljudi, nego će biti samo psihičko bivanje koje ništa neće znati o pravoj stvarnosti. I odbijati sve što pripada duhu! Tako doživljavam današnji “partizanski” rat protiv kršćanstva, napose protiv Crkve u Hrvata, koji je uzdrmao i civilizacijski uzoritu Mirjanu Krizmanić, sklonu kršćanskom praštanju i kršćanskoj filozofiji nade. Krizmanićka nam nudi svoj osobni optimizam kao nadomjestak za vjeru kod ljudi koji vjeru ne posjeduju. Kršćanstvo je imalo svoje uspone i padove, svoje vrijeme moralnog normiranja i trenutke moralnog pada, ali je današnji moralni pad čovjeka laičkog korijenja, a svi možemo žaliti ako sruši i kršćanstvo, makar i kroz znanstvene spoznaje. Defekt CERN-a je da je sam Basilides u tehnološki i znanstveno skromnom drugom stoljeću iz svoje osobne inteligibilnosti izvukao više vrijednih spoznaja nego svi današnji znanstvenici-pasivci, koji vegetiraju pored gigantskog akceleratora. Sam taj gigantski uređaj načinili su drugi, djelotvorniji znanstvenici i tehnolozi, iz pravog života i konkretnog realnog sektora.




Pravi znanstvenici žive i rade u realnom sektoru!

CERN nije nastao poput američkog nuklearnog programa, kada su se Werner von Braun i ostali tehnološki nadmoćni nacistički znanstvenici iskrcali u pustinji Nevade sa prilično mračnom zadaćom. Nacistički znanstvenici otvorili su svemirsku utrku i prilično sumnjiv povratak Bogu. CERN je više asocijacija sovjetskog tipa: drugovi su se skupili i trebaju se plemenito staviti u službu zajednice, za pristojan smještaj i značajno veću plaću u odnosu na šljakere. Neka ne rade ništa, samo da ne rade za Amere! Naravno da je sve to cirkus, koji je pokopao mnoge izuzetne talente. Nije CERN izmislio Internet, nego je u skladu sa svojom pozicijom postavio zahtjev za određenom domenom, a servere, mrežu i protokole odradili su drugi, punokrvni stručnjaci, koji su znali aplicirati sveukupnu zapadnu tehnologiju. Tim Berners-Lee i Robert Cailliaum uspostavili su 1990. HTTP komunikaciju servera i klijenta preko Interneta koji je već postojao. Takva legenda kreirana je za pravdanje velikih troškova tog centra. Nije prije tri dana u CERN-u dokazano postojanje Higgsovog bozona, nego je takvo “otkriće” plasirano radi opravdanja postojanja i financiranja takvog skupog centra u vrijeme duboke svjetske depresije. A opet, ako se u bankovne sustave akceleriraju stotine milijardi eura, zašto držati jedan CERN u besparici? Život je vezan za civilnu produkciju, a nešto otkrića dođe i kroz vojne projekte, kao i od strane specijaliziranih ustanova poput CERN-a, koje udomljuju znanstveno udarene osobe. Moćna Kina pokušavala je za svoje državne potrebe razviti stabilnu verziju Linuxa, ali nije išlo. Istovremeno u svijetu imamo na desetke stabilnih operativnih sustava, proizvedenih od manjih softverskih kuća. Zapad nije dozvolio da svjetsko tržište preplave jeftine integrirane matične ploče namijenjene kineskom tržištu. PGP američke vojske ima dugu neprobojnu šifru i još je odvratan u instalaciji i korištenju. Isto obavlja javno dostupni “civilni” PGP sa kraćom šifrom i otvorenim kodom, koji možete prilagoditi za svoje dodatne zaštite i tako ga učiniti moćnijim i sigurnijim od originalnog PGP-a! Kripcijski uređaji koje je Hrvatska 90-tih nabavila od njemačke vlade pokazali su se nepouzdanim, neupotrebljivim, za razliku od kripcijskih sustava njemačkih civilnih kuća. Danas je pouzdano i prihvatljivo samo ono što prođe testiranje kroz komercijalnu primjenu.

Što se zaista dogodilo u CERNU?




Ovdje praktično govorimo o aplikaciji korpuskularne teorije o strukturi svijeta, našeg genijalnog Ruđera Boškovića. Činjenicu da su sve odredili jaki umovi Crkve ne gledam kao uvjet, nego kao odnos “snaga” u davna vremena, koji je odredio temelje Zapadnoeuropske civilizacije. Naime, crkveni oci, svećenici i njihova djeca bili su pismeniji i obrazovaniji od ostalog dijela populacije. Galilej i Kopernik otišli su dalje jer nisu bili ograničeni crkvenim dogmama. Kao što će danas otići dalje onaj znanstvenik, koji će poput Higgsa odbaciti znanstvene dogme. Naš najpoznatiji isusovac postavio je već u 18. stoljeću svoju teoriju da svijet čine čestice Stvoritelja. Stotinama godina kasnije, u vrijeme kada je skoro cijeli bedasti svijet oplakivao političara J. F. Kennedyja, fizičare je mučio problem fotona, koji nemaju masu, možemo reći u skladu s Hegelovom definicijom svjetlosti. “Beskrajno laki” foton je idealan nosač Duha svetog, koji donosi prosvjetljenje i suzbija tamu, koju u dualizmu Zaratustre vežemo na Angra Mainya, odnosno Ahrimana, a neki zaboravljeni kršćanski sustavi u tom su smislu razlikovali Stvoritelja i vrhovno Duhovno biće, koje emanacijom svojih “fotona” daje (nekim) ljudima duhovnost i prosvjetljenje. Svako novo otkriće djeluje na teološki sustav kršćanstva. Ako negdje padne neka nova snažnija bomba, to možemo gledati kao usputni bonus za svijet kakav se rodio u Velikom prasku. Katolik Peter Ware Higgs došao je na ideju pripisati masu bozonima, česticama Tame, koje prenose slabe nuklearne sile pri raspadu protona u neutrone i obrnuto. Postojanje takozvanog Higgsovog bozona pokušava se dokazati u CERN-u sudarima proton-proton u ogromnom akceleratoru LHC – Large Hadron Collider. Neki je dan CERN objavio eksperimentalnu potvrdu da takozvani Higgsov bozon postoji, koja se više oslanja na gomilu upitnih pretpostavki i teoriju vjerojatnosti nego na prave eksperimentalne podatke. Evo je prošla nedjelja i dan je treći, a Higgsov bozon nije napustio krematorij LHC i uzašao na Nebesa, gdje bi kao moderni isprazni Krist sjeo do nepokretnog Apsoluta, zamrznutog na apsolutnu nulu. Nikad se ne zna – jedna naočita žena iz CERN Womens cluba noću se udaljila od akceleratora, noseći u antičkom pokrovu modernu misteriju. Ako je postojao Veliki prasak, zaista trebamo Spasitelja.

Možda je Veliki prasak bio teroristički čin boga Tame?

Autor:Tvrtko Dolić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.