Foto : Vlado Kos / CROPIX

Zanima vas kolika će vam biti mirovina: Od siječnja ćete moći izračunati uz novi kalkulator

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Regos i Zavod za mirovinsko osiguranje su predstavili platformu Moja mirovina na kojoj ćete u svakom trenutku moći izračunati kolika će vam biti mirovina. Platforma će biti dostupna od siječnja u okviru sustava e-građani, a građani će svoja buduća primanja moći izračunati uz kalkukator mirovina u sustavu e-građani.

Riječ je o platformi Moja mirovina koju su predstavili Regos i Zavod za mirovinsko osiguranje.

“Putem kalkulatora ćete u bilo kojem trenutku neovisno u kojoj ste fazi radnog staža moći saznati kolika bi vam mirovina bila kada bi danas završili s radom. Pomoću simulatora utječete na parametre hoćete li raditi više, manje i koliko”, rekla je ravnateljica Regosa Iskra Primorac, piše Dnevnik.hr.

Foto: Pixabay

Probuditi svijest građana

Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar ističe kako je glavna ideja iza projekta na vrijeme probuditi svijest naših građana.

Dio mirovinskih fondova nadoknadio prošlogodišnje minuse: Spasilo ih je ulaganje u jednu stvar

“Stalno naglašavamo poboljšanju financijske pismenosti naših građana da vidimo što je to što nas očekuje kada jednog dana svi otiđemo u mirovinu”, kazao je Serdar.




 

 




Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.