Foto: Marko Todorov / CROPIX

U ova dva zagrebačka kvarta cijene stanova padaju

Autor: I.G.

U većini zagrebačkih kvartova tijekom ožujka zabilježen je porast traženih cijena za stanove. Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova porasla je za 0,5 posto, dostigavši 3022 eura po kvadratnom metru. Iako stručnjaci za nekretnine često govore o padu prodaje i stvarnim cijenama koje su i do 20 posto niže od oglašavanih, tražene cijene u oglasnicima i dalje rastu.

Kako piše Jutarnji, najniže tražene cijene zabilježene su u Sesvetama i Novom Zagrebu, gdje su jedino zabilježeni padovi. Sesvete su ostale među najpovoljnijim dijelovima Zagreba s prosječnom cijenom od 2277 eura po kvadratu, što predstavlja pad od 0,5 posto. U Novom Zagrebu zapadni dio bilježi blagi porast cijena od 0,1 posto, dostigavši 2685 eura po kvadratu, dok je istočni dio zabilježio pad od 2 posto, s prosječnom cijenom od 2738 eura po kvadratu.

Brezovica je tijekom ožujka zadržala stabilnu cijenu od 2.800 eura po kvadratu. S druge strane, Gornja Dubrava, s cijenom kvadrata od 2.788 eura i Maksimir sa 3.376 eura, bilježe porast od 1 posto. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako su Stenjevec i Gornji Grad – Medveščak također zabilježili mjesečni porast oglašavanih cijena, od 1,8 posto, odnosno 1,9 posto, te sada iznose 3.044 eura i 3.252 eura po kvadratu.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Najveća potražnja na području Trešnjevke

Značajni porasti zabilježeni su u zapadnim i središnjim dijelovima grada. Podsused – Vrapče bilježi porast od 3,6 posto, s cijenom od 2824 eura po kvadratu, dok je Črnomerec porastao za 3,5 posto na 2989 eura po kvadratu. Podsljeme bilježi porast od 2,7 posto, dosegnuvši 2941 euro po kvadratu, a Pešćenica – Žitnjak porast od 2,9 posto, s cijenom od 3466 eura po kvadratu.

Donji Grad i Trnje zabilježili su porast od 1,1 odnosno 2,5 posto, s prosječnim traženim cijenama od 3383 eura i 3500 eura po kvadratu. Donja Dubrava bilježi povećanje od 0,9 posto na 3036 eura po kvadratu, dok Trešnjevka – sjever bilježi porast od 0,7 posto, s prosječnom cijenom od 3308 eura po kvadratu. Trešnjevka – jug ima najviše cijene, s prosječnom cijenom od 3622 eura po kvadratu i porastom od 3,8 posto.

Popularni trgovački lanac uvodi ogromnu promjenu: ‘Ponovno ću morati gubiti vrijeme’




“Najveća potražnja za zagrebačkim stanovima tijekom ožujka je zabilježena na području Trešnjevke, Donjeg Grada i Maksimira, koji se ujedno nalaze među najskupljim zagrebački kvartovima”, rekao je Mladen Matijević, regionalni direktor tvrtke Indomio, s portalima za nekretnine Indomio.hr i Crozilla.com. Kaže i da je rast cijena u popularnim gradskim četvrtima potaknut velikom potražnjom, a ujedno i ograničenom ponudom nekretnina.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.