Foto: Tom Dubravec / CROPIX/Ilustracija

Plenković u nevjerici: Puljak našao način kako će otvoriti trgovine nedjeljom

Autor: Dnevno.hr/M.D.

Kako je blagdan Sveta tri kralja pao na prvu subotu u 2024. godini, a većina trgovaca neće raditi nedjeljom, s obzirom na to da im je Zakonom o trgovini ostavljeno svega 16 radnih nedjelja godišnje, pojedine lokalne vlasti pronalaze rješenja kako omogućiti da trgovine ipak ne ostanu zatvorene dva dana zaredom.

Tako je splitski gradonačelnik Ivica Puljak sve nedjelje i blagdane proglasio “sajamskim danima”. U njegovu zaključku stoji kako se prigodna prodaja na kioscima i štandovima u sklopu sajamskih događanja može odvijati sajamskim danima od 8 do 24 sata.

“Ovom odlukom omogućuje se rad obrtnicima u vrijeme kada mnoge djelatnosti generiraju većinu svog prometa, a što im Zakonom o trgovini nije dopušteno”, stoji u obavi na Facebook stranici Grada Splita.

📣 PROGLAŠENI SAJAMSKI DANI U 2024. GODINI📣

Zaključkom gradonačelnika Ivice Puljka na području grada Splita proglašeni…

Objavljuje Grad Split (službena stranica)Petak, 5. siječnja 2024.

‘Očekujem procesiju svaki dan’

Odluka o uvođenju neradnih nedjelja ranije je pala dvaput na Ustavnom sudu. No, od 1. srpnja prošle godine, trgovcima je omogućeno da sami odaberu kojih 16 nedjelja u godini će raditi. Uvođenje neradnih nedjelja bilo je jedno od obećanja premijera Andreja Plenkovića, kojemu nije najbolje sjeo Puljkov raspored sajamskih dana u Splitu.




“Briljantno, očekujem procesiju svaki dan, da je Puljak predvodi. Očekujem blagdan svetog Dujma u Splitu svaki tjedan”, sarkastičan je bio Plenković.

Teorija zavjere oko zabrane rada nedjeljom: Građani hrle na benzinske, a u pozadini se nešto događa?




‘Ispravili smo dio loše odluke’

Nije trebalo dugo čekati na reakciju gradonačelnika Puljka. U poduljem priopćenju spočitnuo je Plenkoviću uvođenje neradnih nedjelja i dodao da će se boriti protiv svih njegovih loših odluka.

“Vidim da Plenkoviću nije drago što smo ispravili jedan dio njegove loše odluke, vezane za rad nedjeljom, ono što smo mogli. Naime, proglasili smo sajamskim danima sve nedjelje i blagdane do kraja godine pa štandovi i kiosci mogu raditi ako žele. Plenković spominje svetog Duju i procesiju, a ja onda njega pitam: Znate li vi koja je sedma Božja zapovijed?

A moj odgovor za sajamske dane: Mi ćemo i dalje ispravljati ono što možemo, a ako dobijemo priliku ispravit ćemo i sve ostalo: od zapošljavanja podobnih političkih kadrova u sve institucije i firme, do reorganizacije zemlje da se možemo normalno razvijati. Tada će se urušiti HDZ, a toga se Plenković najviše boji”, poručio je Puljak

Autor:Dnevno.hr/M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.