Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX/Ilustracija

Plaća 1200 eura, potrebna samo osnovna škola: Diljem Hrvatske traže se ljudi za ovaj posao

Autor: F.F

U posljednje vrijeme gradske komunalne tvrtke diljem Hrvatske traže dodatne grobare kako bi zadovoljile potrebe na grobljima. Grobari su postali traženi, a evo kakve uvjete nude Zagrebački holding i Komunalac Samobor.

Najveći broj otvorenih radnih mjesta za grobare nudi se u Zagrebačkom holdingu i Komunalcu Samobor, gdje svaka tvrtka traži po šest osoba za tu ulogu. Zahtijevani uvjet za posao je završena osnovna škola, dok iskustvo nije presudno.

Gradska groblja, podružnica Zagrebačkog holdinga, nude plaću od 1127 eura bruto, s mogućim povećanjem od 0,5 posto za svaku godinu staža, uz mjesečni neto dodatak od 177 eura. To znači oko 1000 eura neto mjesečno, bez dodatka za staž.

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Potrebna je osnovna škola

Komunalac Samobor, s druge strane, nudi minimalac od 840 eura bruto, što iznosi otprilike 680 eura neto mjesečno.

Ovu vijest čekaju svi umirovljenici: Otkriveno kada opet rastu mirovine

Sveta Nedelja također traži dva grobara i nudi plaću od 1210 eura bruto, odnosno oko 900 eura neto, što je 32 posto više nego u susjednom Samoboru. I Komunalac Koprivnica traži grobare, ali nisu objavili iznos plaće. Prosječna neto plaća u toj tvrtki već je premašila 1000 eura ove godine.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.