Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ovu vijest čekaju svi umirovljenici: Otkriveno kada opet rastu mirovine

Autor: M.P.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselko Gabričević komentirao je partnerstvo s HDZ-om te otkrio kako vidi novu Vladu. Rekao je da su svi njihovi prijedlozi, koje su iskomunicirali s HDZ-om, ušli u program za iduće četiri godine. Brojne umirovljenike zanima što se točno nalazi u programu.

“S današnjim danom u Hrvatskoj trećina stanovnika su umirovljenici. Normalno da ih to zanima. U program je ušlo da će se raditi novo usklađivanje mirovina po formuli 85-15 i prijedlog tog zakona očekujemo u prvom čitanju na Saboru. To bi moglo biti do ljetne stanke, a drugo čitanje bi bilo poslije pa očekujem zakon do kraja godine”, pojasnio je predsjednik HSU-a pa napomenuo:

“Realno je da usklađivanje bude s 1. siječnjem 2025.”

Foto: Josip Bandic / CROPIX

Do kraja mandata očekuje mirovine od oko 750 eura

Naglasio je i da će HSU imati utjecaja oko svih zakona koji se tiču umirovljenika. Iduće što očekuju da će se realizirati jest da se mirovine povećaju za 30 posto u prosjeku do kraja mandata. To je oko 750 eura. Trenutno je to 530 eura, dodao je u gostovanju na N1.

Govorio je i o usklađivanju mirovina s plaćama.

“To znači da će udio prosječne mirovine u prosječnoj plaći biti oko 52 ili 54 posto. Treba znati da je teško postići 65 posto od prosječne plaće, ali napravit ćemo sve da to bude tako. Prosječna mirovina će do kraja mandata biti veća od 750 eura”, rekao je i napomenuo da se slaže s povećanjem plaća za premijera i ministre jer nose veliku odgovornost i to treba honorirati.

Umirovljenici očajni zbog opasne situacije u Hrvatskoj: ‘Pogledajte kolike su njihove mirovine’




 




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.