Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX/Ilustracija

Nekad jeftina usluga jako poskupila, Splićanin pokazao račun: ‘Toliko za 14 minuta posla’

Autor: I.G.

Cijene gotovo svih proizvoda i usluga na lokalnom tržištu su značajno porasle, što više nije iznenađenje. Međutim, pojedini potrošači i dalje bivaju zatečeni kada vide račun i shvate da su prošla vremena kada su plaćali normalne iznose.

Jedan čitatelj Slobodne Dalmacije iz Splita ispričao je da je u jednoj splitskoj brijačnici cijena jedne usluge preko noći porasla za gotovo 67 posto. Ogorčeni klijent naveo je da više ne zna što očekivati zbog cijena koje se pravdaju turizmom i sezonom. Iako ne želi unaprijed osuđivati, klijent je sarkastično primijetio da možda vlasnik želi povećati plaće radnicima, ali se nada da će ovoj situaciji uskoro doći kraj.

“Ne zna čovik više kako, koliko i zašto, ali gule nas nemilice. Nisi više siguran kakve te cijene mogu dočekati pod izlikom turizma i sezone. Ne znam kako ovo napisati da mi tlak ne skoči na iljadu”, počinje prepričavati ogorčeni bradonja te zatim upire prstom u jedan poznati splitski salon.

Foto: Screenshot/Slobodna Dalmacija

‘Podigli su cijene preko noći’

“Podigli su cijene preko noći, pa je tako uređenje brade koje traje 14 minuta skočilo sa šest eura na deset eura. Jednostavnom matematikom dođemo do poskupljenja od 66,8 posto”, kalkulira čitatelj Slobodne Dalmacije i prilaže fotografiju računa koji mu je uručen.

Zatim je sarkastično napisao da ne želi unaprijed osuđivati jer možda vlasnik na ovaj način želi radnicima povećati plaće, a nada se da će ovoj oholosti uskoro doći kraj.

Otišao je u kino pa razotkrio veliku prevaru: ‘To se treba isplatiti, a na kraju plaćamo više’




“Čini mi se da vlasnik poštuje našu staru izreku – narod su ovce za šišanje, uz dodatak i za brijanje! Kad nema furešti, dobri smo im, a čim jedan proviri nosom mi smo nebitni i padamo u sedmi plan”, zaključuje gorko.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.