Foto: Unsplash

Razotkrio kako varaju posjetitelje u kinu: ‘Treba se isplatiti, a na kraju plaćamo više’

Autor: F.F

Shane Waldrop iz Teksasa početkom ove je godine posjetio kino Cinemark u Grapevineu, gdje je uz film kupio dva pića – sok od 600 ml i pivo od 700 ml, oba poslužena u plastičnim čašama. Primijetio je da mu se čini kako pivo zapravo nije veće od soka pa je čaše ponio kući da bi provjerio njihov kapacitet.

Kod kuće je otkrio da čaša od 700 ml zapravo može sadržavati samo 650 ml tekućine, što znači da su gosti koji naruče 700 ml pića zakinuti za 50 ml i time – prevareni.

Waldrop nije zanemario ovu nepravdu te je odmah angažirao odvjetnika i podnio tužbu protiv Cinemarka. U tužbi se navodi kako Cinemark godinama vara potrošače, kršeći propise.

Foto: Guliver

‘To je nepošteno’

“Posebno je nepošteno što bi piće od 700 ml trebalo pružiti više tekućine po nižoj cijeni po decilitru u odnosu na piće od 600 ml. No, zbog manjeg stvarnog volumena, cijena po decilitru u većoj porciji ispada viša nego u manjoj”, stoji u tužbi.

Europa zbog kave povlači drastične poteze: ‘Ne znamo čeka li nas iznenađenje’

Prema izvještaju FOX 4, Waldrop traži suđenje pred porotom, tvrdeći da se bori za sve potrošače, ne samo za sebe.




Cinemark, koji ima više od 300 kinodvorana, sada se suočava s pitanjem koriste li iste čaše u svim svojim kinima diljem SAD-a te koliko dugo su potrošači bili zakinuti.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.