Foto: Unsplash, Ilustracija

Naglo propao svjetski poznati lanac restorana: Rasprodaju sav svoj asortiman

Autor: M.P.

Najveći restoran morske hrane na svijetu, Red Lobster (Crveni jastog) podnio je zahtjev za bankrot na Floridi, potvrdila je tvrtka u priopćenju u nedjelju kasno navečer. Prošlog tjedna, web stranica Red Lobstera navela je 87 restorana koji su “privremeno zatvoreni” u 27  saveznih država u SAD-u.

Neki od razloga za podnošenje stečaja su beskonačna promocija škampi koja je lanac koštala milijune. TAGeX Brands provodi internetsku aukciju inventara restorana Red Lobster, uključujući kuhinjsku opremu, namještaj, stolove i stolice. Aukcija je počela u ponedjeljak i nastavlja se do četvrtka, prema osnivaču tvrtke Nealu Shermanu. Mnogi su fanovi požurili kako bi ugrabili neki od predmeta.

“Primjerice, željeli su stol za kojim su sjedili na prvom spoju”, rekao je Sherman. Dodao je da je bio iznenađen interesom među veletrgovcima opreme i operaterima restorana. Čak su izbili i pravi mali ratovi u nadmetanju na dražbi.

Foto: Guliver Image/AP Photo/Nam Y. Huh

Ljudi razgrabili inventar

U vrijeme zatvaranja dražbe TAGeX Brands internetska stranica pokazala je da je čitav sadržaj svake lokacije prodan za između 10.000 i 35.000 dolara. To je uključivalo sve, od hladnjaka i mikrovalnih pećnica do namještaja i, u nekim slučajevima, dekora.

Red Lobster bio je pionir u ležernoj gastronomiji, po prvi put donoseći plodove mora po pristupačnim cijenama potrošačima srednje klase. Ali lanac je nazadovao posljednjih godina zbog niza čimbenika, uključujući korporativno loše upravljanje, kažu bivši čelnici i analitičari restorana.

2020. godine Thai Union, dugogodišnji dobavljač Red Lobstera, preuzeo je neobjavljen financijski udio u lancu, postavši ključni dioničar.

Jedna vrsta ilegalnih radnika preplavila hrvatsku obalu: Ni redari im ne mogu ništa




 




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.