Foto: Pixababy

Isplatili radnicima neviđeni bonus: Neki su dobili nagradu od 43.000 eura

Autor: B. D.

Mnoge europske kompanije svojim zaposlenicima isplaćuju zavidne bonuse. Posebno su upadljivi godišnji bonusi u automobilskoj industriji. Ferrari svojim radnicima isplaćuje godišnji bonus od 13.500 eura, Porsche 10.000 eura, Mercedes 7.300 eura, Opel 2.000 eura.

Međutim ove velike kompanije po odnosu prema zaposlenicima nadmašila je tvrtka koja se bavi kreiranjem indie videoigara CipSoft. Ova bavarska kompanija radnicima uz fiksnu plaću redovno isplaćuje dodatne tantijeme.

Kompanija je najpoznatija po kultnoj igrici “Tibia” za koju je većina zaposlenika koji su radili na njoj dobili bonus koji iznosi deset mjesečnih plaća. Prosječna dodatna isplata po radniku bila je 43.500 eura.

Godišnji prihodi od 14,5 milijuna eura

“CipSoft prosljeđuje četvrtinu svog godišnjeg profita svojim radnicima u obliku tantijema. Svi koji su zaposleni u CipSoftu dulje od 2,5 godine dobivaju puni bonus”, rekao je šef tvrtke Stephan Vogler, kako prenosi Fenix.




Odlična prilika za hrvatske radnike: Njemački kancelar prepoznao važan problem

Godišnji prihodi firme popeli su se na 14,5 milijuna eura, što je porast od 22 posto u odnosu na prošlu godinu. “Tibia” postoji od 1997. i ima 500.000 aktivnih igrača na 77 servera. Tu je i mobilna verzija “TibiaME” s deset milijuna igrača, navode njemački mediji. Vizualno “Tibia” ostaje u stilu 90-ih, dvodimenzionalna bez zvuka i glazbe. Osnovna igra je besplatna, ali postoji i plaćena verzija u kojoj igrači imaju različite prednosti poput kupnje stana.




CipSoftov ide puno bolje nego konkurenciji, no skromni direktor tvrtke ne likuje. “Teže je slaviti uspjehe koje smo ostvarili jer su iz mnogih prijateljskih studija stigle loše vijesti”, rekao je Vogler.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.