Foto: Pixabay

DOBIJETE 200 EURA U KEŠU AKO DOĐETE NA ODMOR! Hrvatska konkurencija ima plan: Svi koji dođu na barem tri dana dobiju novce!

Autor: N.K

Turistički sektor diljem svijeta pretrpio je teške gubitke u godini koronakrize. Sve turističke zemlje,  pa i Hrvatska, rade sve u svojoj moći kako bi se mjere maknule u lipnju radi turističke sezone. Osim toga, države provode marketinške kampanje koje bi trebale privući što više turista, a čini se kako je najdalje u tome otišla Malta.

Naime, država Malta planira ponuditi svakom stranom turistu koji tijekom nadolazećeg ljeta provode u toj zemlji najmanje tri dana, 200 eura. 

Ova otočka zemlja snažno ovisi o turističkom sektoru koji čini čak 27 posto malteške ekonomije. Ovo je jedan od načina kojim će pokušati biti korak ispred rivalskih turističkih zemalja među kojima je naravno i Hrvatska.

Malteški ministar traži ukidanje mjera do 1. lipnja

Malteški ministar turizma Clayton Bartolo danas je predstavio plan. Rekao je da se očekuje da većina ograničenja uvedenih zbog COVID-19 budu ukinuta do 1. lipnja. Turistima koji rezerviraju smještaj u turističkim hotelima uprave hotela će po dolasku uručiti novac.

Bartolo je najavio i da će turistima koji će odsjedati u hotelima i smještaju s pet zvjezdica, država dodijeliti 100 eura, a drugih 100 eura dobit će od uprave hotela.

Maltu je 2019. godine posjetilo više od 2,7 milijuna stranih turista. Taj broj smanjen za više od 80 posto otkako je otkriven virus u ožujku prošle godine.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.