Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Potresla ga poruka bolesnog desetogodišnjaka iz Pakoštana: ‘Rasplakao sam se kao nikada’

Autor: Snježana Vučković

Jedan je 10-godišnjak iz Pakoštana ovih dana hrvatskom branitelju iz Vukovara Predragu Mišiću u inbox poslao iznimno posebnu poruku. Mišić je, podsjetimo, angažiran oko prikupljanja donacija za ozdravljenje teško bolesnog 17-godišnjeg Karla Magaša iz Zadra…

A poruka malog Pakoštanca, bila je jednostavna, jasna, iskrena i čista, onako kako je samo djeca znaju napisati: “Poštovanje gospodine Mišiću. Pozdrav vam iz Pakoštana. Ja imam 10 godina. Vi ste veliki čovjek. Rado bih pomogao ovom dečku Karlu. Želim to. Znate ja sam vam teško stradao 2021. godine. Pregazio me vlakić.”

Dječak je dodao i da sada ne čuje na desno uho, te da ima parezu: “Jako dugo sam bio u bolnici. Puno ljudi je tada meni pomoglo i mojoj mami. Ja sam sad bolje. Ponekad imam napadaje panike al navika sam. Neka vas čuva dragi Bog”, napisao je dječak i svoju poruku zaključio emoticonima sa srcima.

Foto: Screenshot

Mišić: “Jednostavno sam se rasplakao”

“Dugo nisam bio ovako potresen. Godinama se bavim humanitarnim radom i imao sam prilike upoznati ljude velikoga srca, ali kada mi je došla poruka ovog dječaka koji želi pomoći Karlu, jednostavno sam se rasplakao. Djeca pomažu djeci, to je zaista posebno”, kaže nam Mišić.

Politički uspjeh ga nije omeo: Branitelj iz DP-a poklonio motor bolesnom dječaku

Karlu Magaš iz Zadra kojem mali Pakoštanac nudi pomoć, dijagnosticiran je osteosarkom (karcinom kostiju) i skolioza od kojih boluje godinama. Terapije za njegovo izliječenje su iznimno skupe, a pored toga jednom mjesečno mora odlaziti u Zagreb, pa Predrag Mišić ulaže sve svoje napore da njegovoj obitelji i njemu financijski olakša Karlovo ozdravljenje.




Kako bi prikupio novac, Mišić je ovih dana svoj vlastiti motor dao na licitaciju, a humanitarnu pomoć za Karla Magaša sve više širi, jer se njegova obitelj ovih dana našla i u nevolji vezano za stambeno zbrinjavanje.

 




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.