Foto: Screenshot

Politički uspjeh ga nije omeo: Branitelj iz DP-a poklonio motor bolesnom dječaku

Autor: Snježana Vučković

Vukovarski branitelj, bivši logoraš i ponajprije humanitarac Predrag Mišić, član je Domovinskog pokreta unutar kojeg se svojedobno razmišljalo kao o budućem ministru branitelja. Mišić nam kaže da ta informacija nije službeno nikada došla do njega, no i da jest – to ga ne bi omelo u njegovim prioritetima.

Naime, vukovarski humanitarac Peđa je nakon ratovanja u Vukovaru i preživljavanju mučenja u srbijasnkim logorima svu svoju energiju u vrijeme uložio u pomaganje potrebitima.

Lista pojedinaca, obitelji i udruga koje su zahvaljujući njegovu angažmanu došle do određenih ciljeva, podugačka je… Poseban trud Mišić je uložio u vukovarsku Udrugu “Tko se boji sutra još” čijim članovima koje čine djeca s posebnim potrebama i njihove obitelji – uljepšava život besplatno organiziranim odlascima na ljetovanje, prigodnim poklonima za blagdane i slično.

Foto: Privatna arhiva

Sve za Karlovo zdravlje

Peđa je i u ovom trenutku “uposlen” oko članova ove udruge i njihova odlaska na more, a to između ostaloga čini preko svoje Facebook stranice na kojoj se održava aukcija umjetničkih slika koje doniraju autor 100%-tni HRVI Zdenko Bigi i Sonja Papuga.

Istovremeno, Mišić daje sve od sebe da financijski pomogne zadarskom dječaku Karlu Magašu čije su nevolje započele kada mu je dijagnosticiran osteosarkom (karcinom kostiju) i skolioza. Terapije za njegovo izliječenje su iznimno skupe, a pored toga jednom mjesečno mora odlaziti u Zagreb.

Karlo Magaš/Foto: Facebook

“Za Karla sam čuo prošlo ljeto i tada sam se uključio, mislim da sma tada izlicitirao košarkašku loptu. Obzirom da imam motor, ja ga poklanjam kako bi dalje išao na licitaciju i na taj način pomogao tom dječaku”, kaže Peđa.

On dodaje kako ovo nije zadnja donacija za obitelj, jer su sada u pokušaju da riješe još jedan problem koji se pojavio u obitelji bolesnog Karla. Riječ je, naime, o stambenom zbrinjavanju i stanu koju su naslijedili, međutim, Karlov ujak traži isolatu za polovicu stana, a procijenitelj se očekuje ovoga tjedna kada će se znati koliko je dužna Karlova obitelj.
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.