fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘OGORČEN SAM, POLICIJA MORA OBAVITI SVOJ POSAO!’ Karamarko: ‘Nije se smjelo dopustiti da do toga dođe’

Autor: Snježana Vučković

Zbog skrnavljenja murala jednom od najvećih heroja Domovinskog rata, hrvatska je javnost u najmanju ruku reagirala ogorčeno.

Jedan od onih koji ovaj čin smatraju neoprostivim je Tomislav Karamarko, s kojim smo (ne tako davno) pričali o njegovoj neobičnoj povezanosti sa obitelji pokojnog Mile Blaževića Čađe čiji je mural unakažen iscrtanim četničkim oznakama na čelu.

Karamarko ogorčen: Za njega je Čađin čin nešto posebno

Foto: Dnevno.hr

 


“Ogorčen sam… To nije samo oštećenje zida, crteža ili imovine. Ovim činom poslana je poruka“, kaže nam Karamarko koji podcrtava da je za njega sudbinu ovoga heroja posebno značajna, pa stoga i s njegovom obitelji njeguje poseban odnos.

“Ovo se nije smjelo dogoditi. Odnosno, nije se smjelo dopustiti da se stvori atmosfera u kojoj itko poželi učiniti nešto takvo. Očekujem da policija obavi svoj posao”, razočaran je Tomislav Karamarko.

Poseban odnos s obitelji heroja

Foto: Ivica Pandža Orkan

Podsjetimo, obljetnica smrti ovoga značajnog heroja sve do stupanja Tomislava Karamarka na čelo MUP-a odvijala se na lokalnoj razini. Upravo zahvaljujući njemu, sjećanje na Čađu podignuto je na državni nivo, a on sam neizostavno svake godine, u potpunoj privatnosti posjećuje Čađinu obitelj i mjesto njegova stradavanja:

Foto: Ivica Pandža Orkan

“Njegova supruga, kćer i sin su jedna divna obitelj, potpuno svjesna da su im životi sačuvani zahvaljujući njihovom suprugu i ocu. Mislim da oni shvaćaju da su motivi mojih dolazaka na mjesto tog herojskog čina puno više od kurtoaznih dolazaka i dolazaka ‘radi reda’. Za mene je odlazak u Strugu Bansku nešto kao moje malo, privatno hodočašće“.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.