‘KOME SU SMETALE SVETINJE?’ Preko noći prefarbani tek obnovljen grafit zastave i grb brigade u Dubravi

Autor: Snježana Vučković

Godinama je na pročelju mjesne zajednice koja nosi naziv “30.svibanj 1990.” u zagrebačkoj Donjoj Dubravi naslikan grb 145. brigade HV.

Prije ovogodišnje proslave Dana državnosti obnovljen je, uz velik trud stanovnika kvarta – istih onih “huligana i bolesnika” koji prvi skaču iznijeti Palčiće iz Petrove nakon potresa, onih koji se u rekordnom roku sakupe i pomognu u čišćenju Nove bolnice zbog korone. Osim grba brigade, obnovljeni su grafiti sa sjeverne i južne strane barake.

“Na jednom sastanku poslije proslave predsjednik Vijeća gradske četvrti Donje Dubrave, Milan Draženović iz stranke 365MB predamnom izjavljuje kako baraka sad izgleda poput kaveza u Zoološkom vrtu, a do tad vjerojatno godinama nije zavirio ni u ulicu gdje se mjesna zajednica nalazi”, kaže Marta Slezak Martinko, stanovnica zagrebačke Dubrave i dodaje:

Prefarbano preko noći!

“U noći s nedjelje 21.lipnja 2020. na neradni “antifašistički” ponedjeljak 22.lipnja 2020. pročelje barake mjesne zajednice je podmuklo prefarbano u bijelo! Kome, imenom i prezimenom, smeta svetinja zastave RH koja je bila aktualna upravo tog 30.svibnja 1990. kao i grb domicilne brigade iz Dubrave?!”, pita se Slezak Martinko.




“Zahtjevam, kao stanovnik Dubrave, javno objašnjenje Mjesnog Odbora “30.svibanj 1990.”, Vijeća gradske četvrti Donje Dubrave, predsjednika Vijeća gradske četvrti Donje Dubrave Milana Draženovića, kao i Gradske uprave i Grada Zagreba zbog čega je prefarbano pročelje barake Mjesnog odbora, istog onog koji nosi takvo važno ime za noviju povijest Republike Hrvatske i koji bi sa svojim prostorijama trebao služiti građanstvu, a ne da budu svrha sami sebi kako bi nekolicina vijećnika beskorisno primala naknadu za nerad bez imalo sluha za želje i potrebe stanovnika kvarta”, napisala je na svom profilu uz objavljene fotografije.

Naš portal poslao je mail na adresu predsjednika mjesne zajednice Donja Dubrava, prozvanom Milanu Draženoviću, s pitanjima tko je prebojao grafite i tko je to odlučio, a odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo.




AKCIJA ‘LIPANJSKE ZORE’: Širokobriježani rasturili! Prva pobjeda u BiH koja je srpske neprijatelje bacila na koljena

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.