Foto: MHB

HRVATSKA ZAHVALNA! GOJKO ŠUŠAK NA POŠTANSKOJ MARCI: Svi je žele imati i slažu se da sjajno izgleda

Autor: Snježana Vučković

Od 3. svibnja ove godine, u svim hrvatskim poštama moći će se kupiti poštanska marka s likom ratnog ministra obrane i hrvatskog političara, pokojnog Gojka Šuška.

Povod tiskanja ove poštanske marke je obljetnica smrti Gojka Šuška, a o tome smo detaljnije doznali od generala Ljube Ćesića Rojsa.

“Iz Hrvatske pošte su me kontaktirali još prije tri mjeseca kada su mi najavili tiskanje marke, pa sam ih spojio s obitelji i sada vidimo rezultate. Svi koji su je vidjeli slažu se da sjajno izgleda i htjeli bi je imati. Marka je u prodaji od 3. svibnja a istoga će se dana u dvorani Vatroslav Lisinski održati i komemoracija za pokojnog Šuška.”, otkriva nam Rojs uz napomenu da je pokrovitelj komemoracije Vlada RH i HDZ.

Foto: HP

Na poleđini marke otiskana njegova slavna rečenica

Gojko Šušak (Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. – Zagreb, 3. svibnja 1998.), bio je hrvatski političar i ministar obrane Republike Hrvatske od 1991. do svoje smrti 1998. godine, te jedan od najbližih suradnika predsjednika Franje Tuđmana. Kao ratni ministar dao je nemjerljiv doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske. Njegovo kratko izvješće “Gospodine Predsjedniče, zadatak je izvršen!” postalo je sinonimom za sve pobjedničke operacije Hrvatske vojske i Hrvatskih snaga vođene tijekom Domovinskog rata, a upravo je ta rečenica završila na poleđini marke.

Foto: HP

 

 

 




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.