Foto: Vlado Kos/CROPIX/Ilustracija

Postavili su kamere za brzinu pa skupili enorman broj kazni u samo dva tjedna: ‘Sve za sigurnost’

Autor: F.F

U malom gradu Morrisonu u saveznoj državi Colorado postavljene su dvije nove radarske kamere koje su u samo dva tjedna zabilježile nevjerojatan broj prekršaja. Kamere su bile aktivne još od ožujka, ali su vozači samo dobivali upozorenja. Međutim, od svibnja su počele stizati kazne, a rezultat je bio nevjerojatan – više od 700 kazni dnevno.

Jedna kamera je postavljena na fiksno mjesto, dok je druga mobilna i premješta se po potrebi, što je iznenađenje za vozače. U razdoblju od 8. svibnja do 22. svibnja, zabilježen je ogroman broj prekršaja, a kazne su se izdavale vozačima koji su prekoračili brzinu za barem 10 milja na sat iznad dopuštene, prenosi CBS.

Bill Vinelli, šef policije Morrisona, istaknuo je da je ovaj veliki broj prekršaja natjerao njih da nadograde svoj sustav, a u dva tjedna prikupili su 10 287 kazni. Čak 1421 vozač je prekršio ograničenje brzine samo u jednom danu u svibnju, što je mnogo više od 135 kazni iz travnja.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Skupocjena kamera

Unatoč mogućnosti zarade od gotovo 400.000 dolara za samo dva tjedna, gradske vlasti ističu da su kamere postavljene radi sigurnosti na cestama, a ne samo radi financijske koristi. Morrison, iako mali s 396 stanovnika, svake godine privlači mnogo posjetitelja i turista.

Ukrala automobil na probnoj vožnji, izazvala kaos i silne nesreće, a onda neočekivani rasplet

Podsjetimo, nove fiksne kamere za nadzor brzine postavljene su u travnju po cijeloj Hrvatskoj. Važno je to upozorenje za sve vozače diljem Lijepe naše da posebno pripaze i prilagode svoju brzinu.




Potkraj kalendarske 2023. godine u Hrvatskoj je diljem prometnica postojalo oko 360 kućišta i 115 kamera, a do kraja ove godine taj bi se broj trebao povećati na 510 kućišta i 175 kamera.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.