Biblijski lijek star 3500 godina: Moćan čaj o kojem se malo zna (RECEPT)

Autor: Zdravlje

Zanemarujemo najvažniji dio ove moćne biljke!

U Bibliji se maslinovo drvo  spominje više od tisuću puta, a iako je danas najpopularniji plod tog drveta sama maslina, mnogi ne znaju da je na stablu masline izrazito ljekovito i lišće koje krije brojna ljekovita svojstva, a najznačajniji spoj u listu masline je oleuropein koji poseduje izuzetno jako antibakterijsko svojstvo.

Maslinovim listom poboljšava se zdravstveno stanje u velikom broju bolesti:

Andenocephalitis
Difterija
Čir na želucu
Malarija
Botulizam
Ateroskleroza
Sindrom kroničnog umora
Herpes
Hepatitis B
Meningitis
Gripa
Tuberkuloza
Gonoreja
Upala pluća

Osim što vam pomaže u borbi protiv bolesti koje su gore navedene, ovaj čaj će podići vašu razinu energije i ojačati vaš imunološki sistem. Možete ga konzumirati kad ste pod stresom i želite da se opustite a odličan je za koristiti nakon tretmana hemoterapije.

Sastojci

15-20 suhog lišća masline
2-3 dl kipuće vode

Priprema




Listovi trebaju biti prikupljeni u proljeće i sušeni vani. Kada se dobro osuše, stavite ih u staklenku i pohraniti na hladnom mjestu. Trebat će vam 15-20 listova za ovaj čaj.

Stavite listove u kipuću vodu i kuhajte ih 10 minuta Kad je gotovo, izvadite njih i pustite da se ohladi oko 15 minuta.

Slobodno dodajte limunov sok ili med da obogatite ukus. Konzumirajte čaj za nekoliko uzastopnih sedmica i osjetit ćete sve njegove prednosti.




Autor:Zdravlje
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.