Sestre Husar i Nina Badrić obilježile BONOFEST 2013.

Autor: BONOFEST

„Osmi Bonofest u znaku je vjere. Ona nas je okupila i hvala Bogu što ju imamo“ riječi su fra Ivice Jagodića, predsjednika organizacijskog odbora kojima je otvorio festival koji je započeo s radionicama u kojima je sudjelovalo 200 izvođača.

U subotu 4. svibnja 2013. godine u Vukovaru održan je osmi po redu festival duhovne glazbe Bonofest pod geslom „Vjera je dar“. Vjera je istinski božanski dar kojega Bog daruje! Taj božanski dar doživjeli su posjetitelji prepune vukovarske crkve sv. Filipa i Jakova u novim duhovnim pjesmama.

Nove predstavljene pjesme u Godini vjere proizišle su iz Natječaja i Bonofestove radionice koja je trajala cijelu proteklu godinu. Sve to vrijeme vjera je snažila tekstopisce, glazbenike, aranžere i na kraju i same izvođače s mikrofonom i instrumentima u rukama.

„Osmi Bonofest u znaku je vjere. Ona nas je okupila i hvala Bogu što ju imamo“ riječi su fra Ivice Jagodića, predsjednika organizacijskog odbora kojima je otvorio festival koji je započeo s radionicama u kojima je sudjelovalo 200 izvođača. Prvi dio festivala održan je u prepunoj dvorani Pastoralnog centra sv. Bone u kojem su mladi predstavili deset novih pjesama, a prema stručnom ocjenjivačkom sudu dvije su pjesme uvrštene za finalni dio Bonofesta 2014. Pjesme su to u izvedbi Vis-a Damjena i Dajane Blažević.

Glavna festivalska večer pružila je 15 novih pjesama prožete vjerom. Nove autorske pjesme izveli su: VIS Trinity, Vis Damjan, Mia Kordić, Sliryc 33, Adrijana Baković, Antonio Tkalec, Ivo Šeparović, Mario Brkić, Željka Marinović, Petra Antolić, Goran Bošković, Čedo Antolić, Djordjija Palić, Emanuel, Carla Belovari, Ivana i Marija Husar, te Nina Badrić.

I kada bi nam naslovi novih pjesama htjeli nešto reći, rekli bi ovo: „Slavimo Te, Bože, više od svega, jer Tvoje je ime Kruh života i Utjeha. Moj Bog, Dobar k'o kruh, ja Vjerujem u to. Poslušaj Poziv, povrati vjeru i Odaberi Njegovu ljubav, kliči mu Hosana, jer voli te Više od svega i u ljubavi toj Lako je biti Njegov do kraja.

Ovogodišnji festival organiziran je pod pokroviteljstvom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Vukovarsko-srijemske županije te grada Vukovara.




Autor:BONOFEST
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.