Josipović i Pusić protiv ‘ustaše’ Milanovića

Autor: Marko Ljubić

Teško je zbog svega što oči vide i uši čuju, a pogotovo zbog potpuno skrivenih najvažnijih činjenica, uočiti što je privid, što istina. Što je važno, a što sporedno.

Kad preuzmeš vlast, plašiš građane ustašama, Crkvom, nacistima, zločinima, Njemačkom, Vatikanom, Orbanom. To radiš tri i pol godine, za stolom su ti Vesna Teršelič i Zoran Pusić. Kad si u predizbornom razdoblju, potakneš sukob sa Srbijom koja te proglasi „ustašom“, a navališ Hrvate braniti od Srba. Svoje političke budalaštine lažno pokrivaš autoritetima Vatikana i Njemačke, ciničnim pohvalama Novoga Zelanda i Kanade, a Zorana Pusića i Vesnu Teršelič sakriješ pod stol. Mediji napumpavaju rat sa Srbijom, dramatizira se do iznemoglosti, skrivaju se štete, a pogotovo ozbiljna mišljenja izvan Hrvatske. Sve po običaju blagoslovi Milorad Pupovac izrazom – zabrinutosti.

Koliko god sumanuto izgledao redoslijed javnih slika, njihova osnovna poveznica je – velika prijevara. Manipulacija.

U taj kaotični kolorit uvalili su se i sindikati.

Kome koristi, primjera radi, najavljeni štrajk u školama i na fakultetima?

Prema insajderskim informacijama, inicijator štrajka Branimir Mihalinec slovi kao „Josipovićev čovjek“, a tajnik i njegov najbliži suradnik Nijaz Karić kao Pusićkin haenesovac. „Proslavili“ su se zabranom sudjelovanja udruzi „U ime obitelji“ na prikupljanju potpisa za referendum, čiji je skriveni cilj bio spustiti referendumski prag na dvjesto tisuća potpisa, kako bi se očekivana hadezeova vlada držala pod antifašističkim pritiskom od prvoga dana mandata.

Što im je cilj? Razumnoga nema, jer su njihovi zahtjevi nezakoniti, a tajming idiotski.

Ovaj štrajk izgleda kao Josipovićev i Pusićkin pokušaj kontrole i usporavanja Zorana Milanovića, kome bi se moglo svidjeti novootkriveno hrvatstvo pa mu u pozadini zbivanja oko migranata i rata sa Srbijom treba objesiti nekoliko tona utega na rep. A bijes će usmjeriti na HDZ jer u svojoj fokusiranosti Karamarko mu iskače iza svakoga ugla. Znajući Milanovića, mogu očekivati sa sigurnošću da će on ovu prljavštinu gromoglasno usmjeriti na HDZ i njegovu „povijesnu zloću“, pri čemu će mu i oni pomoći svojim medijskim igračima pa će tako jedan metak smaknuti dva zeca. A nastavnicima i učiteljima niknuti – rogovi.




Nema u ovome cirkusu ništa neobično jer je to obrazac ponašanja na hrvatskoj političkoj sceni godinama. Jedino je meni još uvijek novost koliko dugo će usprkos medijskoj harangi trpjeti tako nelogične i banalne manipulacije, oni kojima su i namijenjene.

Autor:Marko Ljubić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.