Ilustracija: Pixabay

ŽIVOT BEZ BIJELOG KRUHA: Sada je najbolje vrijeme za tu odluku! Ovo su sve dobrobiti takve promjene u prehrani

Autor: Zlatko Govedić

Ljeto je najbolje vrijeme u godini da promijenite način prehrane. Jedna od mogućnosti je da potpuno izbacite bijeli kruh iz svakodnevne uporabe.

Ako to učinite, izgubit ćete višak kilograma uzrokovan zadržavanjem vode u organizmu. Kruh je bogat ugljikohidratima, a svaki gram ugljikohidrata apsorbira tri do četiri puta više vode.

Druga je posljedica – smanjivanje osjećaja gladi. Do toga dolazi zato što u bijelom kruhu postoje velike količine prerađenih ugljikohidrata, a oni uzrokuju rast šećera u krvi, što zatim dovodi do toga da osjećate glad. Zamijenite prazne kalorije bijelog kruha i uvrstite u svoju prehranu kruh od punog zrna pšenice.

I na koncu, imat ćete više energije i manje tegoba s probavom. Bijeli kruh ne sadrži vlakna koja su potrebna za normalan rad crijeva pa ga zato treba zamijeniti s kruhom od cijelog zrna. Tako ćete regulirati i svoj probavni sustav.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.