Screenshot/Youtube

(VIDEO) PONIŠTITE UČINAK DUGOTRAJNOG SJEDENJA! Bolovi u leđima mogli bi se povući nevjerojatnom brzinom

Autor: Zlatko Govedić

Mnogima od nas posao se svodi na sjedenje, obično ispred računala, što se odražava i na vid, no o tom ćemo drugom prilikom.

Čak i ako to nema veze s poslom, ali jednostavno sjedite više nego što bi trebalo, ubrzo biste mogli osjetiti određene neugodnosti i bolove, najviše u leđima.

Kako biste se oslobodili bola, za ovu jednostavnu vježbu od dvije minute potreban vam je samo remen. Riječ je o jogijskom položaju. Ne morate se brinuti ako ga ne savladate otprve.

Lezite na leđa sa savijenim koljenima. Zatim ispravite i podignite desnu nogu pod kutom od 90 stupnjeva, a remen stavite na stopalo i držite ga tako. Ako vam je to teško učiniti, podignite nogu pod što većim kutom, koliko god možete, ali pazite da je noga uvijek ispravljena. Isto ponovite i s lijevom nogom.

Ponovite vježbu, ali ovaj put s ispravljenom nogom na podu. Sve vrijeme trudite se da dišete duboko. To će vas dodatno opustiti.

Uostalom, pogledajte kako se izvodi navedena vježba.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.