Ilustracija/Pixabay

TRI NAPITKA KOJE MOŽETE PITI PRIJE SPAVANJA: Riješite se nesanice i ubrzajte metabolizam!

Autor: Zlatko Govedić

Umjesto kave koja može uzrokovati nesanicu, najbolje je da prije spavanja popijete napitke koji mogu poboljšati spavanje, regulirati razinu šećera u krvi i ubrzati sagorijevanje masnoće u tijelu.

Osim na djecu, čaša mlijeka ima utjecaj i na odrasle. Ono pomaže da brže zaspimo i spavamo bolje, a bolji san znači i manju potrebu za hranom. Isto tako, osobama koje su tjelesno aktivne dobro će doći proteini iz mlijeka koji se sporo razgrađuju i tako hrane mišiće, a ne masno tkivo.

Šalica toplog čaja od kamilice prije spavanja djeluje poput sredstva za smirenje. Taj ukusni napitak potiče stvaranje glicina – neurotransmitera koji opušta živčani sustav i djeluje poput blagog sedativa.

Također, čaj od kamilice prije počinka regulira i tjelesnu temperaturu i tako nam pomaže da brže i lakše zaspimo.

Iako voćne sokove nije preporučljivo piti prije spavanja, sok od grejpa je iznimka. Samo decilitar prirodnog soka grejpa može vam pomoći da i noću sagorite masnoću iz tijela. Taj gorki napitak regulira biološki dnevni ritam i pomaže u sagorijevanju masti.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.