Ilustracija/Pexels

RJEŠENJE ZA PROBAVNE PROBLEME: Prirodni lijek za nadutost i plinove krije se u jabučnom octu!

Autor: Zlatko Govedić

Nadutost ili meteorizam jest povećana količina zraka u probavnom sustavu. Čest je i veoma neugodan problem. Ako se pojave težina u želucu odmah nakon jela, bolovi u trbuhu, pritisak u crijevima, ponekad i pritisak prema prsnom košu ili neugodni grčevi u želudcu, vjerojatno je riječ o fenomenu koji se naziva nadutost.

Nadutost u trbuhu često se opisuje kao osjećaj prepunjenosti i napuhanosti. Ponekad nadutost prate vjetrovi i proljev, a može doći i do bolova u trbuhu i donjem dijelu leđa.

Rješenje se krije u jabučnom octu koji sadrži dva ključna sastojka za zdravu probavu i rad crijeva: pektin i digestivne enzime.

Pektin je škrob koji potiče rad dobrih bakterija u crijevima i pomaže da se hrana pravilno probavlja. Digestivni enzimi važni su za proizvodnju želučane kiseline koja je ključna za probavu.

Pomiješajte dvije žlice jabučnog octa u čaši tople vode i pijte svakog dana.

Stručnjaci ističu da jabučni ocat može riješiti nadutost i koja je uzrokovana trovanjem hrane, no vi se svakako ponajprije posavjetujte sa svojim liječnikom.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.