Ilustracija/AdobeStock

(RECEPT) Prirodni pripravak za ublažavanje upale mjehura: Ključ je u kombinaciji četiriju namirnica

Autor: Zlatko Govedić

Za upalu mjehura i, općenito, urinarnog trakta, jedan od najčešćih krivaca jest uropatogena bakterija Escherichia coli. U narodnoj medicini postoji recept koji se smatra najpopularnijim prirodnim antibiotikom koji bi mogao ublažiti simptome upale.

Ključ je u kombinaciji četiri moćna prirodna sastojka koji imaju blagotvorni učinak. Kada se pomiješaju u pravom omjeru, djelovat će kao saveznik u borbi s napornom bakterijom.

Sastojci:

250 g korijena peršina

250 g limuna s korom

250 g meda (po mogućnosti od kadulje)

2 dl maslinovog ulja




Priprema:

Korijen peršina i limun s korom treba sitno nasjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, smiksati u blenderu.

Dobit ćete kašastu masu koju treba čuvati u hladnjaku. Svaki dan ujutro treba uzeti jednu jušnu žlicu.




Napomena:

Med bi trebalo nabaviti kod provjerenog pčelara, limun bi svakako trebalo da bude domaći, neprskani. Ako limun ipak kupite u trgovini stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Potom ga dobro isperite. Korijen peršina također je temeljito oprati.

Ako pijete lijekove za navedene bolesti, nastavite ih piti. Ove upute nisu lijek, nego pomoć koja nekome može olakšati tegobe, dok nekome ne mora.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.