Ilustracija/Flickr

(RECEPT) Imate problema sa suhom, masnom ili osjetljivom kožom? Upotrijebite glinu i napravite masku!

Autor: Zlatko Govedić

Ako imate problem s kožom lica, vjerojatno vam je koža suha, osjetljiva ili masna. Koji god problem imali, pomoći će vam glina! Za suhu i osjetljivu kožu preporučuje se bijela, a za masnu zelena glina.

Ne možete se u potpunosti riješiti proširenih pora, ali možete ih suziti i očistiti ih od mrtvih stanica. Ako planirate tretman lica glinom, kupite ju u ljekarni jer je provjerena pa neće biti razloga za zabrinutost.

Važno je da glinu miješate u staklenim zdjelama i to drvenim žlicama.

Maska od gline za masnu kožu:

Upotrijebite zelenu glinu koja doslovno upija masnoću, otrove i nečistoće iz kože. Tonizira, stimulira cirkulaciju, obnavlja ten, skuplja pore i revitalizira oštećenu kožu.

Maska se pravi u staklenoj zdjelici tako što se miješaju dvije žlice zelene gline sa žlicom ulja jojobe, a zatim se, postupno, dodaje mlak čaj od kamilice. Miješa se drvenom žlicom dok se ne dobije homogena pasta. Masku držite na licu najmanje 15 minuta pa je isperite mlakom vodom.

Maska od gline za suhu i osjetljivu kožu:




Pravi se od bijele gline. U staklenu posudicu stavite dvije žlice gline, žlicu biljnog ulja pa postupno dodajte cvjetnu vodicu ili čaj. Umjesto cvjetne vodice, možete i destiliranu vodu. Miješajte dok ne dobijete homogenu pastu.

Masku stavite na čisto lice. Držite je 15 minuta pa isperite mlakom vodom.

Glina ublažava akne i mitesere, sprječava crvenilo i mrlje na koži te potiče stvaranje kolagena i elastina, najvažnijih sastojaka mlade i svježe kože.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.