Unsplash

Pobijedite kašalj, prehladu, gripu i urinarne infekcije uz čaj od ljuski badema i to doslovno preko noći!!

Autor: Iva Hanzen

Čaj od ljuski badema riješit će probleme s bubrezima i urinarne infekcije u tren oka, a sigurno niste znali da su još naši djedovi i bake koristili čaj od ljuski badema protiv kašlja, prehlade pa čak i gripe. Ljuske badema čine se stoga kao savršen saveznik u ovom periodu kada su urinarne, a pogotovo respiratorne tegobe itekako učestale.

Unsplash

Čaj od ljuski badema protiv Escherichije coli

1. U 1l vode staviti 1kg bademovih ljuski ( otući bademe i odvojiti ljuske). Ostaviti da voda proključa, ugasiti i ostaviti preko noći. Procijediti i piti 3 puta dnevno po 2dl ( može se zasladiti… ) Tako popiti dvije doze od 1l vode/ 1kg ljuski badema. 2. Nakon toga pripraviti dozu od 1,5l vode/ 0,5 kg ljuski badema. Piti 3 puta dnevno po 2dl i tako 3 tjedna.

Čaj od bademovih ljuski protiv gripe

U doba naših baka i djedova malo tko je zvao doktora zbog gripe. Naravno, bilo je najvažnije da se gripa odleži i ostane kod kuće nekoliko dana kako se ne dobila upala pluća, no neki od naših djedova znali su ponosno govoriti  da nije bilo gripe koju su preležali, već su istu preboljeli radeći u polju. Upravo ondje su brali razne ljekovite trave poput vriska i majčine dušice, a od tih trava i bademove ljuske i kore, te u nekim slučajevima i par suhih smokvi, kuhao se čaj koji je divno mirisao te je bio jako  zdrav. Stoga ne bacajte ljuske od badema, već šaku istih uz malo majčine dušice i koju suhu smokvu ubacite u litru vruće vode te ispijajte dok ležite u krevetu.

Stari narodni lijek:  čaj od ljuski badema koji su koristile naše bake protiv kašlja

Istucajte 10-tak badema, plodove odstranite,  a ljusku pokupite i stavite u pola litra ključale vode. Pustite da kuha 3-4 minute, skinite s vatre i ostavite da se malo prohladi, zatim procijedite. Dobiveni čaj potrošite u toku dana, a postupak možete ponoviti do prestanka kašlja, najviše 3-5 dana!




Jednostavan čaj od ljuski badema

Smrvite pregršt ljuski badema i kuhajte ih jedan sat u litri vode, procijedite te popijte bar dvije šalice dnevno. Ostatak ostavite u hladnjaku i podgrijte sutradan kako biste popili ostatak. Možete zasladiti medom.




Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.