Foto: Pixabay

PIJE VAM SE ČAJ? POSEGNITE ZA KAMILICOM: Ova biljka pospješit će vaše zdravlje na čak četiri načina

Autor: M.V.

O dobrobitima čaja ne moramo puno govoriti jer osim što znaju biti iznimno ukusni, ovi topli napitci griju nas u hladnim zimskim danima. No, dakako, s obzirom na stanje tijela i potrebe istoga, nije zgorega odabrati baš onaj čaj koji će pospješiti zdravlje ili nam pak pomoći u borbi s nekim simptomima.

Stoga, ako se borite s nervozom ili stresom, čaj od kamilice odličan je odabir. Ova bilja sadrži svojstva koja umiruju tijelo, a dovode ga i do nekog stanja sličnog onome u kojem se tijelo nalazi pod sedativima.

Shodno tome, čaj od kamilice odličan je za borbu protiv nesanice. Naime, studija iz 2015. godine pokazala je kako kamilica ubrzava san, ali ga čini i mirnijim te i kvalitetnijim.

S druge strane, zbog flavonoida koje kamilica sadrži, ovaj čaj pospješuje i rad kostiju jer osim što pomaže u razvoju kostiju, ona ubrzava i njihovo zacjeljivanje.

Nadalje, topli napitci, a posebice čaj od kamilice, umanjuju bolove. Recimo, u slučaju menstrualnih bolova, kamilica će opustiti mišiće, no zbog toga što sadrži aminokiseline, ona će opustiti i maternicu.

Naposljetku, zbog svega navedenog, kamilica se nerijetko koristi i kako bi suzbila depresiju, ubrzan rad srca, želučane tegobe




Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.