Mora jesti samo jedan obrok dnevno zbog manjka lijekova: ‘Bez njega ne mogu, umrijet ću’
OVO NISTE ZNALI! Evo zašto nikada ne smijemo vodu prokuhati dva puta
Često se svima zna dogoditi da uključimo kuhalo da prokuhamo vodu, potom nas nešto omete, voda se ohladi, a mi je ponovno prokuhamo…No, ovo je jako opasno, vrlo štetno, i nikako ne bi smjeli ovo raditi.
Prokuhavanjem vode ista postaje sigurnija za piće jer tzv. hlapljivi spojevi i pojedini plinovi isparavaju, ali, kada se prokuha dva puta, njen kemijski sastav se mijenja, a zdravi minerali postanu štetni. Prema pisanju Healthy Food Teama, na ovaj način nastaje i kamenac u kuhalu koji se pretvara u kalcij koji je jedan od glavnih uzročnika’kamena’ u bubregu.
Nitrat
Nitrati se nalaze na cijeloj Zemlji, i u vodi, i u zraku i u tlu, ali nitrat postaje opasan kad je izložen visokim temperaturama – poput prokuhane vode. Visoke temperature ih pretvaraju u nitrozamine koji su kancerogeni te ih se dovodi u vezu s rakom jajnika, debelog crijeva, gušterače, jednjaka i želuca.
Fluorid
Fluorid u vodi predstavlja rizik za naše zdravlje, pogotovo na neurološki i kognitivni razvoj djece. Environment Health Sciences objavio je studiju koja je dokazala kako je prisutnost fluorida u vodi povezana s nižim IQ-em kod djece; povezan je i s nižom stopom plodnosti.
Arsen
Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi kako je najveća opasnost u vodi arsen koji vodi do trovanja, problema s probavnim organima, dijabetesom, kardiovaskularnim bolestima.
ZADNJE VIJESTI
Znanstvenici pronašli bizarnu poveznicu odlazaka na WC i rada mozga: ‘Jedno jako utječe na drugo’
Najprljaviji su dio kuhinje, a malo tko na njih obraća pažnju: Kante za smeće su čišće
Ove posude gotovo nitko ne pere, a najprljavije su u kuhinji: Često su izvor salmonele