Koliko je stavljanje voća u proteinski prašak zaista zdravo? Izvor: Pixabay

NOVI TREND: Voće s proteinskim suplementima ovih dana zaludilo je sve TikTokere! Postavlja se pitanje je li to uopće zdravo

Autor: Matea Sušac

TikTokeri su glavni pokretači internet trendova, a ovih dana počeli su trend stavljanja voća u proteinski prašak. Tako je voće s proteinskim suplementima ovih dana zaludilo ljude, a postavlja se pitanje koliko je to uopće zdravo.

Naime, proteinske napitke koji sadrže vodu i proteinski prašak najviše koriste sportaši prije samog treninga. Upravo je to izvor energije tijelu koje koje se na taj način opskrbljuje potrebnom energijom za trening. Osim toga odlično je i za poboljšanje obujma mišića.

Ovakvi suplementi se sastoje od amino kiselina, ugljiko hidrata do kofeina, a ljudi koji ih konzumiraju uglavnom žele poboljšati učinak svojih treninga.

Tako se na društvenim mrežama pojavio trend u kojem TikTokeri ispijaju proteinski prašak ali bez vode.

Iako su se mnogi stručnjaci složili da to nije pametna ideja, ovaj trend je toliko uzeo maha na Tik Toku da su mnogi fitness treneri počeli predlagati voće s proteinskim praškom svojim klijentima.

https://www.tiktok.com/@taetjhi/video/6969668267409411333?sender_device=pc&sender_web_id=6950698078903748101&is_from_webapp=v1&is_copy_url=0

Koliko je pametno uzimati voće s proteinskim suplementima?

Budući da proteinski praškovi ne mogu  naštetiti čovjekovom organizmu ne postoje konkretni razlozi za njihovo ne konzumiranje, ali jednako tako nemaju nikakve posebne prednosti.




U svakom slučaju, iako proteinski suplement neće učiniti čovjeka otpornijim ni jačim prilikom treniranja ovo je puno bolja ideja od konzumiranja praška bez vode koje se toliko promovira na internetu.

Jednako tako se treba informirati koji su suplementi zdravi, a koji imaju štetno djelovanje na organizam, pa bi valjalo čitati deklaraciju na proizvodima.

Popis sastojaka koje proteinski suplement sadrži je najbitniji, i na taj način se možete najviše informirati o prednostima i nedostacima proizvoda prije kupite proizvod.




S druge strane, konzumacija praška bez vode može da poveća rizik ako ga naglo i nespretno udahnete, pa može doći do gušenja, koliko god zvučalo nevjerojatno i bezazleno.

U krajnjem slučaju, ako želite tijekom treninga pojačati svoj učinak ali bez suplemenata, uvijek možete probati s kavom, jer upravo kofein vraća tijelu energiju i daje snagu za bolje vježbanje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.