Foto: Pixabay, Ilustracija

NISTE NI SVJESNI KAKO VAS OBMANJUJU! Širom otvorite oči kod kupnje jabuka: Ovo su upute koje morate slijediti

Autor: I.M.

Osim okusa, jabuke stajanjem gube i nutritivnu vrijednost pa stoga prije kuplje valja provjeriti jesu li uisti nu svježe. Ako nemate domaće jabuke, vjerojatne spadate u skupinu onih koji ih kupuju po trgovačkim lancima, a u tom slučaju teško je biti siguran u svježinu voćke jer mnoge leže u hladnjači i po godinu dana čekajući svoje mjesto na polici.

Da bi osvjestili kakve jabuke kupujete prije svega obratite pažnju na peteljku jabuke, ako je peteljka dugo stajala što će čest slučaj s uvoznima, tada je peteljka tamno smeđa i suha, lako otpada, dok  je svježem voću peteljku gotovo nemoguće otrgati.

Osim toga, prepoznat ćete je i po zelenkastoj boji. Usto, rupice od crva zapravo i nisu najrelevantniji pokazatelj toga je li jabuka tretirana ili nije, jer se crvić u jabuku može uvući i između tretiranja, osobito ako je riječ o neagresivnim pesticidima. Vrlo je bitno sve jabuke dobro oprati prije konzumacije.

Autor:I.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.