Ilustracija/Pexels

NARODNI LIJEK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA: Napravite napitak od mlijeka i svježih listova peršina!

Autor: Zlatko Govedić

Peršin je biljka iz porodice štitarki. Njegovo je lišće odličan izvor vitamina A, C i K te minerala: kalija, magnezija, kalcija, fosfora i željeza. Korijen peršina sadrži četiri puta više vitamina C od limuna. Bogat je dvjema skupinama posebnih sastojaka, a to su: eterična ulja te flavonidi koji djeluju kao antioksidansi koji štite tijelo od utjecaja slobodnih radikala. Peršin pomaže i kod prehlade, gripe, artritisa, reume, gihta i dijabetesa.

No manje je poznato da peršin pomaže i za zdravlje bubrega. Ovaj jednostavan napitak pomoći će vam da očistite bubrege od toksina te da vam nestanu otoci oko očiju.

Trebaju vam: pola litre mlijeka i 150 grama lišća svježeg peršina.

Peršin operite i nasjeckajte tako da ne bude sasvim sitan, nego da dužina grančica bude oko 1,5 centimetar.

Stavite peršin u neoštećen emajliran lonac. Prelijte ga mlijekom i kuhajte na blagoj vatri sve dok se količina mlijeka ne smanji za pola.

Tu tekućinu zelene boje ohladite i pijte po jednu žlicu svakih sat vremena, tijekom nekoliko dana.

Napitak čuvajte u hladnjaku.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.