NAPOKON ZNAMO ODGOVOR: Treba li prati zube prije ili poslije prve šalice kave?

Autor: Dnevno

Mnogi ljubitelji kave prvo što ujutro naprave prije jutarnje higijene je popiju šalicu ovog toplog napitka za buđenje. No, stručnjaci savjetuju da je to jako pogrešno te su odlučili razrješiti misterij je li bitno perete li zube prije ili poslije prve šalice kave.

Stomatolozi savjetuju kako je zube potrebno prati prije samog ispijanja kave.

“Pranje zuba prije nego popijete prvu šalicu kave otklanja naslage i spriječava nakupljanje mrlja”, naglasila je stomatologinja Christina Meiners, dodajući da pranjem nakon popijene kave samo utrljavamo kiselost u zube, što ih čini osjetljivijima.

Pričekajte barem pola sata

“Ako to učinite s vremena na vrijeme, nema potrebe za paniku. Ali, ukoliko to stalno radite onda ćete istrošiti zubnu caklinu, poručila je doktorica Siama Muhammad, dodajući da ako već to radite pričekajte barem pola sata prije nego krenete prati zube.

“Ukoliko zube držite čistima, manja je mogućnost da će se na njih odraziti štetni utjecaji kave”, poručile su stručnjakinje.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.