fbpx
Foto: Profimedia

Najgori odabir u moru maslaca od kikirikija: Dijetetičari upozoravaju, nemojte nasjesti na trik, jedan maslac od kikirikija najštetniji je

Autor: M.V.

O dobrobitima maslaca od kikirikija sada su već napisane i knjige, no nije zgorega napomenuti kako je ovaj namaz bogat proteinima, zdravim mastima, magnezijem, ali i vitaminom B3. No u moru maslaca od kikirikija, lako se izgubiti. Stoga dijetetičari ističu jednu vrstu kikiriki maslaca kojeg bi trebali izbjegavati, a to je onaj sa smanjenim udjelom masti.

Takvu odluku temelje na činjenici da kikiriki kao orašasti plod sadrži svoje prirodne masti, a kada ih se od istih oljušti, ostane vam bezukusna namirnica. S druge strane, proizvođači nerijetko u takvom slučaju proizvodu moraju dodati okus, a on često dolazi u vidu zaslađivača.

Na taj način svom tijelu ne dodajete više zdrav namaz nego ugljikohidrate, navode stručnjaci, a ako namaz konzumirate uz kruh, onda je unos ugljikohidrata utoliko veći. To pak onda dovodi do rasta krvnog tlaka, ali i tjelesne težine.


Dodaju također kako su i maslaci od kikirikija koji nude i dodatne okuse jednako nezdravi, no kod takvih proizvoda potrošači i sami shvaćaju što kupuju, no po pitanju maslaca sa smanjenim udjelom masti suočavaju se sa zabludom i prevarom, zaključuju.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.