Obratite pažnju na sastojke kruha Izvor. Pixabay

NAJGORA VRSTA KRUHA KOJU MOŽETE POJESTI: Sadrži jako puno sastojaka, neke od njih ne možete ni pročitati! Izbjegavajte to jesti!

Autor: Matea Sušac

Najgori kruh je kruh s dugim popisom sastojaka.

Kada sami pravite kruh potrebno vam je samo brašno, voda, kvasac i malo soli, ali kada kupujete kruh vrlo često je popis sastojaka jako dugačak. Baš zato je potrebno provjeriti popis sastojaka prije samo kupovine. Kruh s dugim popisom sastojaka često može imati dodane konzervanse, punila ili aditive.

Takvi aditivi se obično dodaju u kruh kako bi mu se produžio rok trajanja i stvorili poželjniji proizvod, kao što je mekši kruh, ali ne pružaju vašem tijelu nikakav izvor prehrane.

A ako je moguće, probajte izbjeći kruh od bijelog brašna, jer uklanja super zdrave dijelove pšenice, klice, vitamine, pa i minerale. Najgori kruh je i kruh koji sadrži jako malo vlakana.

Pa koji je najbolji izbor kruha ?

Najbolje je kupiti kruh koji sadrži sastojke koji su prepoznatljivi, poput mješavine drugih žitarica, tj. pšeničnog brašna, raži od cjelovitog zrna, brašna od cjelovitog pšeničnog brašna, proklijalog zrna i slično.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.