Foto: Josko Ponos / CROPIX ILUSTRACIJA

Medicinska sestra doživjela gotovo nadrealno iskustvo: ‘Svaki put se naježim’

Autor: B. D.

Medicinska sestra Julie McFadden vodi TikTok kanal naziva HospiceNurseJulie na kojem dijeli svoja iskustva s pacijentima, posebice onim koji su pri kraju života, jer za takve najviše i brine. Mnogim pacijentima pomogla je da savladaju strah od smrti.

Julie govori o fenomenu koji ju je fascinirao, a ona ga zove “pogled smrti”. Radi se o trenutku kad se osoba na samrti ukoči, kad im se pogled “zamrzne” i gledaju u jednu točku. “Što god učinili, čak i ako pucnete prstima pred njihovim licem, neće pomaknuti pogled”, govori Julie.

Rekla je da neki pacijenti samo gledaju u prazno, a da neki razgovaraju s osobom koja nije tu. Neki pacijenti na licu imaju neobičan smiješak, kao da vide nešto što ih veseli. Julie je rekla da se osobama na samrti često priviđaju voljene osobe.

@hospicenursejulie #stitch with @ericaponcedeleon phenomena at the end of life. Visioning at the end of life. #angels #hospicenursejulie #hospice #learnontiktok ♬ original sound – 💕 Hospice nurse Julie 💕

Neki vide i vjerske motive

“Ponekad će pred nama voditi razgovore s ljudima koje ne vidimo”, rekla je o tom fenomenom. Rekla je da je jako puno puta svjedočila pacijentima koji su imali “vizije kraja života”. Jednom prilikom pacijent kojem je došla u kućno posjetu je rekao da pred sobom vidi Isusa Krista.

Ignorirala simptome pa saznala da ima rak u četvrtom stadiju: ‘Cijeli svijet mi se srušio’




McFadden je podijelila i jedno jezivo iskustvo koje je doživjela. Tijekom posjeta jednom umirućem pacijentu njegova supruga joj je pokazala obiteljske albume i rekla da mu je i sestra nedavno preminula, ali da mu nije imala srca reći za to, misleći da će ga to jako rastužiti.

Nakon otprilike tjedan dana ipak mu je to rekla, na što je on odgovorio da već to zna. Kad ga je supruga upitala tko joj je to rekao, rekla je da je “došla prošlog tjedna i rekla da je umrla”. McFadden je rekla da se svaki put naježi kad prepričava tu priču.




 

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.