Foto: Pixabay

MALE NAVIKE MOGU IMATI VELIKE POSLJEDICE: Liječnica otkriva zašto nikad ne biste trebali urinirati pod tušem!

Autor: L.B.

Prilikom tuširanja žene rade mnoge stvari, bilo da briju noge, peru kosu ili čak uriniraju. No, jedna je liječnica sada otkrila zašto ne biste trebali obavljati malu nuždu u kadi, i to ne samo zato što je to loša navika, piše The Sun.

Liječnica Alicia Jeffrey-Thomas rekla je kako male navike mogu imati “velike posljedice”. U snimci na TikToku objasnila je da žene imaju niz navika koje mogu biti štetne za zdravlje zdjelice. Navela ih je kao “loše navike za zdjelično dno” i objasnila zašto vas mokrenje pod tušem može nagnati da češće trčite u toalet.

Jeffrey-Thomas je rekla kako se mjehur oslanja na signale koje dobiva od rastezanja mjehura i stijenki mjehura dok se puni, kao i na signale iz mozga koji mu daju do znanja kada treba zadržati mokraću.

“Želimo izbjeći uvježbavanje našeg mjehura da povezuje određene signale s porivom za uriniranjem. U ovom slučaju uriniranje pod tušem povezuje zvuk tekuće vode s mokrenjem ili potapanjem u vodu”, tvrdi Jeffrey-Thomas.

Dodala je kako se često to može pretvoriti u izazivanje drugih zvukova tekuće vode (na primjer kada koristite slavinu za pranje ruku ili posuđa).

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.