Foto: Pexels

Ljeto je na vrhuncu, a ti i tvoji pasuzi ste si na Vi? Uz ova četiri priroda sredstva riješi se neugodnog mirisa i smanji znojenje

Autor: T.Š.

U ljetnim mjesecima puno se više znojimo, a mnogi se muče i s neugodnim mirisima pazuha kojih se nikako ne mogu riješiti. Dezodoransi rade više štete nego koristi, a ti ruke više ne dižeš visoko u zrak? Imamo rješenje!

Ovo su 4 prirodna sredstva protiv znojenja koja će te oduševiti, a osim što su jeftina i jednostavna za uporabu, riješit će te neugodnog mirisa.

Jabučni ocat

Jabučni ocat djeluje kao prirodni dezodorans, a dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišeš pazuhe. Suhu blazinicu natopi mješavinom jabučnog octa i vode u omjeru 2:1 te prebriši one dijelove tijela na kojima se učestalo i jako znojiš. Napravi to svaku večer prije spavanja.

Foto: Wikimedia

Soda bikarbona

Možeš je kupiti u bilo kojem dućanu za nekoliko kuna. Kako su pakiranja u malenim posudicama ovo je praktično rješenje protiv znojenja i neugodnog mirisa znoja.

Dodaj prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesi ispod pazuha. Istrljaj kožu, ostavi da se osuši te suhom papirnatom maramicom ukloni ostatak praha.

Foto: Pixabay

Limun

Limun izreži na pola i polovicom istrljaj pazuhe. Ostavi da djeluje 15 do 30 minuta te isperi kožu hladnijom vodom.

Foto: Wikimedia

Crni čaj

Tanin sadrži kiselinu koja djeluje kao prirodni antiperspirant te time utječe na žljezde i smanjuje pretjerano znojenje. Zakuhaj pola šalice vode te u nju umoči crni čaj. Vrećicu izvadi nakon minute i odloži na tanjurić da se rashladi. Stavit vrećicu ispod pazuha ostavi da djeluje 5 minuta.




Foto: Pexels

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.