Jedan način spavanja sprječava nastajanje bora: Ovako će vaša koža ostati mlada
Koliko francuska salata može stajati u hladnjaku da se ne pokvari? Mnogi rade veliku pogrešku i skraćuju vijek njezina trajanja
Francuska salata po mnogima je jedna od kraljica blagdanskog stola, ali često i nakon slavlja još danima je imamo u hladnjaku jer je mnogi rade u prevelikim količinama. No, francuska salata ima kratak rok trajanja zbog svojih sastojaka – majoneze, kuhanog krumpira i jaja koji ne mogu dugo opstati, a da se ne pokvare.
I dok je svježa važno je da francuska salata dugo ne bude na sobnoj temperaturi nego ju je potrebno odmah nakon posluživanja vratiti u hladnjak, Mnogi rade pogrešku i tu salatu pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi s drugih namirnica u frižideru mogu ući u posudu.
Francuska salata uvijek bi trebala biti u hladnjaku u posudi koja se dobro zatvara, tako da zrak kao i mikroorganizi ne mogu ući u nju.
Treba je držati na temperaturi od oko 4 stepnjeva Celzijusa i pojesti u roku tri dana, kako biste bili sigurni da nećete imati nikakvih zdravstvenih problema.
ZADNJE VIJESTI
Reumatolog otkrio idealan doručak za zdrave zglobove: ‘Pacijenti su primijetili poboljšanje’
Jedan sastojak kojeg svi imamo kod kuće čini rajčice većima i ukusnijima
Od ovog imunosnog poremećaja boluje 200.000 Hrvata: Prepoznajte rane znakove