flickr

Koliko francuska salata može stajati u hladnjaku da se ne pokvari? Mnogi rade veliku pogrešku i skraćuju vijek njezina trajanja

Autor: Dnevno

Francuska salata po mnogima je jedna od kraljica blagdanskog stola, ali često i nakon slavlja još danima je imamo u hladnjaku jer je mnogi rade u prevelikim količinama. No, francuska salata ima kratak rok trajanja zbog svojih sastojaka – majoneze, kuhanog krumpira i jaja koji ne mogu dugo opstati, a da se ne pokvare.

I dok je svježa važno je da francuska salata dugo ne bude na sobnoj temperaturi nego  ju je potrebno odmah nakon posluživanja vratiti u hladnjak, Mnogi rade pogrešku i tu salatu pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi s drugih namirnica u frižideru mogu ući u posudu.

Francuska salata uvijek bi trebala biti u hladnjaku u posudi koja se dobro zatvara, tako da zrak kao i mikroorganizi ne mogu ući u nju.

Treba je držati na temperaturi od oko 4 stepnjeva Celzijusa i pojesti u roku tri dana, kako biste bili sigurni da nećete imati nikakvih zdravstvenih problema.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.