Foto: Unsplash

Jeziva misteriozna bolest pojavila se u srednjoj školi: Na snimci se vide žrtve kako jedva hodaju

Autor: Zlatko Govedić

Dužnosnici u kenijskom okrugu Kakamegi traže uzrok misteriozne bolesti zbog koje je navodno 95 djevojaka u ženskoj srednjoj školi jedva moglo hodati.

Tijekom proteklih nekoliko tjedana, 95 učenica iz srednje škole za djevojke St. Theresa’s Eregi u Kakamegi, gradu smještenom 374 km sjeverozapadno od prijestolnice Nairobija, hospitalizirano je zbog paralize donjih udova, što je izazvalo zabrinutost oko misteriozne bolesti.

“Epidemija” je izazvala paniku i tjeskobu među roditeljima, koji su tražili odgovore i zaštitu za svoje kćeri. Lokalni mediji izvijestili su da djevojčice imaju stanje u kojem su im noge utrnule i bile nepokretne, a isječci koji kruže kenijskim društvenim mrežama pokazuju kako se djevojčice trude pravilno hodati.

Bernard Wesonga iz Zavoda za zdravstvo okruga Kakamege, rekao je novinarima da su uzorci krvi, urina i stolice prikupljeni i poslani na opsežno testiranje kako bi se utvrdio uzrok nepoznate bolesti, ali do sada nije utvrđen točan uzrok paralize djevojčica. U međuvremenu je škola navodno zatvorena na neodređeno vrijeme.




Neke od oboljelih djevojaka imale su i jake glavobolje i temperaturu te su povraćale. Srećom, mnogima od njih već je krenulo nabolje.

Jeziva snimka, pazite kakvo su stvorenje izvukli curi iz uha: ‘Kad se odluči tu nastaniti…’




“Neke učenice pozitivno reagiraju na lijekove, dok su druge još pod medicinskom skrbi”, rekao je Wesonga.

Lokalne vlasti pozvale su roditelje da pomno prate svoju djecu dok zdravstveni službenici rade na utvrđivanju uzroka misterioznog stanja i uspostavljanju mjera suzbijanja.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.