Foto: Pixabay

JEDNIM TRIKOM MAKSIMIZIRAJTE DOBROBITI ZELENOG ČAJA: Nova studija otkrila nevjerojatnu metodu

Autor: M.V.

Poznato je kako zeleni čaj sadrži detoksikacijska svojstva pa ga nerijetko oni koji i nisu neki ljubitelji istoga, ipak rado piju, no posljednja studija pokazala je da zeleni čak potpomaže u snižavanju krvnog tlaka, no samo ako ga se priprema na jedan način.

Naime, kako pokazuje studija objavljena u časopisu Cellular Physiology&Biochemistry, ukoliko se zeleni čak zagrije na minimalno 35 stupnjeva celzijusevih, aktivirat će protein KCNQ5 koji igra veliku ulogu u sprječavanju hipertenzije, odnosno visokog krvnog tlaka. Navedeni protein naime nalazi se na vanjskoj strani membrane stanice te na taj način pomaže stanici kontrolirati protok kalija.

Studija je pokazala kako zagrijan zeleni čaj pomaže stanici da se riješi iona kalija, a tijelo zauzvrat snižava krvni tlak. Dobra stvar je da čaj ne morate dodatno zagrijavati da bi iz njega izvukli ova svojstva, dovoljno je da je jednom bio dovoljno vruć.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.