Instagram

Isprobajte ovih pet kupki! Stres nestaje za par minuta, posve su besplatne! Spa centri vam ne trebaju!

Autor: Iva Hanzen

Postoji li jednostavniji i ljepši način da ugodite sebi od tople kupke? Većina će se sigurno složiti kako ne postoji, a koliko je ovaj ritual tek zdrav i to ne samo za naše tijelo, već i za naš um i emotivno stanje, da i ne govorimo. K tome, čak ni užurbana svakodnevica ne može vam se ispriječiti na putu da uživate u ovom ritualu, jer ćete kupkom od samo 10 minuta jednom tjedno, već mnogo učiniti za sebe,  a da je gotovo besplatan suvišno je naglašavati. Naime, većina sastojaka koje možete staviti u vodu za kupku, čeka vas u vašoj kuhinji.

Kupka od kamilice za smirenje

Umjesto kamilice možete koristiti i mentu jer čisti kožu ili kadulju koja čini isto, a istodobno smiruje.  Kod biljnih kupki sve je u koncentraciji. Skuhajte dvije šalice ekstra jakog čaja od mente, kadulje ili kamilice i umiješajte ga u kupku.  Bilje koje vam ostane stavite u rukavicu za kupanje ili u gazu koju ćete kasnije zavezati i spustiti u kadu.

Kupka za čišćenje kože od kadulje, meda i čajevca

Prelijte 200 g cvjetova i listova kadulje kipućom vodom, ostavite da odstoji 15 minuta, ocijedite kroz gusto cjedilo i biljku dobro istisnite. Pripravak izlijte u vodu za kupanje. U dvije žlice meda kapnite četiri kapi ulja čajevca pa također dodajte u vodu za kupanje. Ova kupka rješava problem nečiste kože i prištića na leđima.

Kupka od meda i mlijeka za mekanu kožu

1-2 šalice mlijeka pomiješajte s 1/2 šalice meda. Ulijte mješavinu pod tekućom toplom vodom. Dobro promiješajte u kadi i uskočite u nju.




Kupka od šampanjca i crvenog vina  za čišćenje kože

Izlijte čašu crnog vina ili šampanjca u kupku. Izmiješajte i uživajte.

Kupka s gorkom soli za bol u mišićima




U kupku dodajte jednu do dvije šalice gorke soli. Čekajte da se otopi i uskočite unutra.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.