Foto: Screenshot/TikTok

Đoković otkrio bez koje namirnice ne može zamisliti dan, ali s njom postoji kvaka

Autor: F.F

Novak Đoković, najbolji tenisač na svijetu, pažljivo bira što stavlja u svoj organizam kako bi održao vrhunsku formu. On izbjegava određene namirnice poput glutena, mliječnih proizvoda, šećera i crvenog mesa, ističući važnost pravilne prehrane za svoj uspjeh. Ranije smo pisali o tome kako započinje svoj dan te koliko je za njega prehrana važna.

Za početak dana, Novak preferira čašu tople vode s limunovim sokom i celerom. Tijekom mečeva, voli grickati datulje i banane za energiju te se oslanja na indijske oraščiće kao svoju superhranu. Njegova prehrambena rutina uključuje dva međuobroka, jedan ujutro i jedan poslijepodne, s raznovrsnim i hranjivim izborima poput avokada, tune, jabuka i maslaca od indijskih oraščića.

Indijski oraščići su bogati hranjivim tvarima poput antioksidansa, vitamina i minerala te imaju pozitivan utjecaj na zdravlje, uključujući jačanje kostiju, zuba, srca te poboljšanje probave i kože. Novak svjedoči o transformaciji svog zdravlja i performansi nakon prelaska na prehranu koja mu odgovara, naglašavajući kako se osjeća snažnije, energičnije i vitalnije nego ikad prije, piše Mondo.

Foto: Pexels

Ograničena konzumacija

Iako su indijski oraščići nevjerojatno zdrava namirnica, isto tako iznimno su kalorični. Iz tog razloga je preporučuje ograničena konzumacija istih, a dopušteno je jesti desetak, ili šaku, oraha dnevno.

Njegova odlučnost u prehrani vidi se i u njegovoj knjizi “Serviraj za pobjedu”, gdje opisuje svoje iskustvo te kako su promjene u prehrani pozitivno utjecale na njegovu fizičku spremnost, mentalnu snagu i općenito zdravlje.

Jednostavna tehnika kod problema sa spavanjem pomaže s još nekoliko stvari




“Život mi se promijenio jer sam počeo jesti hranu koja odgovara mom tijelu, onako kako je moje tijelo zahtijevalo. U prva tri mjeseca nove dijete pao sam s osamdeset i dva kilograma na sedamdeset i osam – moju obitelj i prijatelje brinulo je da sam previše mršav. Ali osjećao sam se svježim, veselim, punim energije kao nikad prije.”

“Bio sam brži, fleksibilniji i dolazio sam do lopti koje drugi igrači nisu mogli, a opet, bio sam jači nego ikad prije, a moja koncentracija je bila neukrotiva. Nisam se uopće umarao niti gubio dah. Alergije su mi nestale, astma je nestala, više me nisu mučili strahovi i sumnje, već sam bio pun samopouzdanja. U gotovo tri godine nikada se nisam jako prehladio ili razbolio”, napisao je Novak Đoković u svojoj knjizi.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.